Εκδρομή στα Μετέωρα για τα Φροντιστήρια First Choice English

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες των Φροντιστηρίων, κυρίες Σάρα Μάξγουελ και Βάσω Αναστασίου, με μαθητές από τα Καλύβια και το Αγρίνιο, επισκέφθηκαν το νομό Τρικάλων για να δουν τα εντυπωσιακά Μετέωρα με τις ιερές μονές, καθώς και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα!

Πάνω από την Καλαμπάκα, στο νομό Τρικάλων, υψώνονται περήφανοι και επιβλητικοί οι πέτρινοι βράχοι των Μετεώρων, γεμάτοι απολιθωμένα όστρακα, μαρτυρώντας ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο. Τα μοναστήρια των Μετεώρων συγκαταλέγονται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, γιατί αποτελούν ένα μοναδικό αρμονικό συνταίριασμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής και φυσικής ομορφιάς.

Ακολούθησε η επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Καλαμπάκα.

Η διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης, η γνώση για τους κινδύνους του περιβάλλοντος και κάθε οικοσυστήματος που το απαρτίζει, αποτελούν βασικό στόχο της εκπαιδευτικής δράσης του Μουσείου.

Η συλλογή των θηλαστικών του μουσείου αποτελείται κυρίως από ζώα της Ελλάδας και της Ευρώπης, ενώ δεν είναι και λίγα εκείνα που συναντώνται σε άλλες ηπείρους. Το μουσείο διαθέτει επίσης μια πλούσια συλλογή ενδημικών και αποδημητικών πτηνών που ζουν κυρίως στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά και σε άλλες ηπείρους. Το Μουσείο Μανιταριών διαθέτει μια πλουσιότατη συλλογή. Αποτελείται από γλυπτά μανιτάρια κατασκευασμένα ένα προς ένα, διατηρώντας ταυτόχρονα απόλυτη ομοιότητα χρώματος, σχήματος και μεγέθους.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες των Φροντιστηρίων ¨First Choice English¨, κυρίες Σάρα Μάξγουελ και Βάσω Αναστασίου μετά το πέρας της εκδρομής αητής, ανέφεραν σχετικά:

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Δημήτρη Μπίζο για την θερμή υποδοχή και την εξαιρετική ξενάγηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, καθώς και τον κ. Κωνσταντίνο Παναγιώτου για το ασφαλές και άνετο ταξίδι!! Ευχαριστούμε επίσης όλους τους γονείς και τα παιδιά για την συμμετοχή τους! Όπως πάντα αυτές οι αποδράσεις μας φέρνουν πιο κοντά και είναι για όλους μας μοναδικές».

Πληροφορίες από meteoramuseum.gr