Θεσμός το Φεστιβάλ Μονολόγων Ερασιτεχνών Αγρινίου

Οι δύο στόχοι του Φεστιβάλ αφενός η ενεργοποίηση ερασιτεχνών του θεάτρου και αφετέρου η εξοικείωση του κοινού με αυτό το ιδιαίτερο θεατρικό είδος υλοποιήθηκαν και φέτος με επιτυχία.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου ανέφερε τα εξής:« Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για την πραγματοποίηση αλλά και για την εξέλιξή του. Κάθε χρόνο αυξάνουν οι συμμετοχές του αλλά και αναβαθμίζεται το επίπεδο των παραστάσεων. Στόχος αυτής της Δημοτικής Αρχής είναι να αναδείξουμε και να ενισχύσουμε τη δουλειά των ερασιτεχνικών, καλλιτεχνικών σχημάτων της περιοχής μας και αυτό το φεστιβάλ υπηρετεί το σκοπό αυτό. Κάτω από την ομπρέλα της καλλιτεχνικής έκφρασης ενώσαμε δυνάμεις και δημιουργήσαμε κάτι όμορφο και καινούργιο που πλουτίζει τον τόπο μας πολιτιστικά.

Πριν κλείσω θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα καλλιτεχνικά σχήματα που συμμετείχαν για το εξαιρετικό αποτέλεσμα – σπουδαίες παραστάσεις αλλά και για την άριστη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους. Τέλος να ευχαριστήσω την καλλιτεχνική επιτροπή που είναι ο πυλώνας του φεστιβάλ η οποία αφιλοκερδώς έχει την αποτίμηση κάθε φορά με άψογο επαγγελματισμό».

Την καλλιτεχνική επιτροπή του 5ου Φεστιβάλ αποτελούσαν οι Μικέλλης Γιώργος (Φιλόλογος – Θεατρολόγος), Γαρουφαλής Χρήστος (Εικαστικός – Δ/ντής Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Αγρινίου) και η Καλύβα Μαριάνθη (Φιλόλογος-Θεατρολόγος) οι οποίοι στην συνοπτική τους έκθεση δήλωσαν:

«Η Καλλιτεχνική Επιτροπή του Πέμπτου Φεστιβάλ Μονολόγων Ερασιτεχνών Αγρινίου που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου της πόλης εκφράζει την ανεπιφύλακτη χαρά και την ιδιαίτερη ικανοποίησή της, γιατί το Φεστιβάλ εισήλθε αισίως στο πέμπτο έτος της λειτουργίας του με μεγάλη συμμετοχή παραστάσεων αλλά και με αθρόα προσέλευση του θεατρόφιλου κοινού της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Δικαιωματικά λοιπόν, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι ένας καινούριος θεσμός παραδίδεται στους συμπολίτες μας.

Ο διττός στόχος του Φεστιβάλ που αφορά αφενός στη δραστηριοποίηση ερασιτεχνικών δυνάμεων του θεάτρου της πόλης και της περιοχής και αφετέρου στην επαφή του κοινού με ένα ιδιαίτερα απαιτητικό είδος θεάτρου ευτύχησαν να πραγματωθούν και φέτος με επιτυχία.

Η παρουσία τόσων πολλών θεατρικών σχημάτων στη σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου δηλώνει έμπρακτα ότι το Φεστιβάλ έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των πολιτών ως χώρος που ικανοποιεί την καλλιτεχνική έκφραση των μετεχόντων, η οποία αποσπά το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού.

Οι σκηνοθετικές και ερμηνευτικές προσεγγίσεις, ο μόχθος και η οργάνωση των θιάσων συνιστούν ένα αδιαίρετο επαινετό σύνολο κοινής αποδοχής.

Τέλος, η Καλλιτεχνική Επιτροπή θα ήθελε να ευχαριστήσει το τεχνικό προσωπικό του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου για τον άψογο επαγγελματισμό του στη διαχείριση ήχου και φωτός στις παραστάσεις, το κοινό που αθρόα προσήλθε για μια ακόμη φορά επιδοκιμάζοντας δημόσια τα επί σκηνής δρώμενα, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση του Φεστιβάλ».

Το Φεστιβάλ έλαβε χώρα από τις 26 έως τις 30 Δεκεμβρίου 2019 και συμμετείχαν οι έξης θεατρικές ομάδες:

• Θεατρική ομάδα “παιΖΟΥΜΕ” Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου Ομάδα Α΄

• Θεατρικό Εργαστήρι Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου Ομάδα Β΄

• Ερασιτεχνικό Θεατρικό Τμήμα Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου Ομάδα Α΄

• Ερασιτεχνικό Θεατρικό Τμήμα Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου Ομάδα Β΄

• Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιλοχίας – Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα

• Ερασιτεχνική θεατρική Ομάδα <<Πρόζακ>>απο το Καλλιτεχνοχώρι

• Θεατρική Ερασιτεχνική ομάδα Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου.

• Σύλλογος Τέχνης και λόγου Θεατρική Ομάδα «ΠΡΟΒΑ»

Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Αγρινίου/Θέρμου

Φιλανθρωπικός, Κοινωνικός Σύλλογος Κυριών Αιτ/νίας

Πολιτιστικός Σύλλογος Νεάπολης ¨Το Παλαιόκαστρο¨

Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Αγρινίου

Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος «Το Αιτωλικό»

Θεατρικό Τμήμα /”Θεατρική Ομάδα Αιτωλικού”

Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Παναιτωλίου «Χρήστος Καπράλος»

Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα ΄΄ Μουσικός Σύλλογος ΟΡΦΕΑΣ΄΄.

Λαογραφικός – Πολιτιστικός Όμιλος Αγρινίου ΄΄Συντροφιά με την Παράδοση.

Την επιμέλεια της τελετής λήξης είχε η κ. Ευσταθία Τσακανίκα.

agriniopolitismos.gr/keda