Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο «Η Κυριακή των Χριστουγέννων» στο Μεσολόγγι

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικόλαος Κοροβέσης, σας προσκαλούν στο Χριστουγεννιάτικο κονσέρτο, μια εκδήλωση, που έχει ως άμεσο  σκοπό την  επικοινωνία  και τη  σύνδεση του ανθρώπου με το Θείο πνεύμα, στο πλαίσιο της χριστουγεννιάτικης μυσταγωγίας και τη συνύπαρξη διαφορετικών πολιτιστικών και θρησκευτικών παραδόσεων.

Ειδικότερα, έρχεται να μας θυμίσει ότι η μαγεία των ύμνων που θα ακουστούν για το χαρμόσυνο μήνυμα της έλευσης του Θεανθρώπου, δεν παρεμποδίζεται από γεωγραφικούς περιορισμούς, τουναντίον, οι ευεργετικές τους ικανότητες εκμηδενίζουν τις αποστάσεις και συνενώνουν τους ανθρώπους κάτω από το πνεύμα των Χριστουγέννων. 

Το Χριστουγεννιάτικο αυτό κονσέρτο αποκτά και μια ιδιαίτερη ακόμη αξία, καθώς αυτό θα είναι αφιερωμένο τόσο στους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και στους υπαλλήλους της Περιφέρειας του νομού, ενώ  θα γίνει ειδική αναφορά στη μνήμη της υπαλλήλου Ανδρεάννας Πριοβόλου, η οποία ¨έφυγε¨ πρόσφατα και αναπάντεχα από την εργασιακή ομάδα της Περιφέρειας, μια υπάλληλος παράδειγμα προσφοράς και πνευματικής καλλιέργειας. Η μνήμη της θα τιμηθεί ιδιαιτέρως με ένα «Κείμενο Αγάπης» από την Διευθύντρια του Διοικητικού-Οικονομικού της Π. Ε. Αιτ/νίας, Παναγιώτα Δακαλάκη και με ένα τραγούδι-αφιέρωμα από την καλλιτέχνιδα, Ευσταθία Γρέντζελου. Συνοδεύει στο πιάνο η εξαιρετική Χριστίνα Κορκοντζέλου.

Υπεύθυνοι των σκηνικών της μουσικής παράστασης είναι, ο Δημήτρης Δημητρόπουλος και ο Γεώργιος Τσάτσος, ενώ υπεύθυνος ήχου και φωτισμού, ο Λευτέρης Δακαλάκης.

Στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου θα υπάρχει παζάρι «Αγάπης και Προσφοράς» του Εργαστηρίου «Παναγία η Ελεούσα» για όσους επιθυμούν να στηρίξουν ηθικά και υλικά το έργο του.

Ο Τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας χρησιμοποιώντας ως μέσο και δίαυλο την τέχνη, επιδιώκει την δημιουργία ενός πνευματικού κλίματος γεμάτο από θαλπωρή, ζεστασιά, αγάπη και μελωδικές χριστουγεννιάτικες νότες λίγο πριν τον εορτασμό της έλευσης του Θεανθρώπου με σκοπό την ενίσχυση της ψυχικής και πνευματικής υπόστασης των πολιτών. Με «όπλο» τη μουσική τέχνη πολεμά κάθε πικρία και θλίψη και επιδιώκει την εσωτερική «ανάταση», τη φιλία και την ειρήνη μεταξύ των ανθρώπων που αποτελεί και το διαχρονικό μήνυμα του "πνεύματος" των Χριστουγέννων.