Στη διάθεση των αγροτών το Εδαφολογικό Εργαστήριο της Περιφέρειας 

«Το εδαφολογικό εργαστήριο της Περιφέρειάς μας λειτουργεί στην Αμαλιάδα, σε συνεργασία με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας  και το Δήμο Ήλιδας, προσφέροντας σε αγροτικούς φορείς, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και σε  μεμονωμένους παραγωγούς, ακριβείς και ολοκληρωμένες αναλύσεις δειγμάτων. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία της ορθολογικής χρήσης νερού και λιπασμάτων, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη μείωση του κόστους παραγωγής, στον περιορισμό της συνεχούς υποβάθμισης των καλλιεργητικών εδαφών, στη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και της ασφάλειας των καταναλωτών»  δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής  Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος.

Για  τη λειτουργία και τις δυνατότητες του Εδαφολογικού Εργαστηρίου, ο Καθηγητής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων, κ. Παντελής Μπαρούχας, ενημέρωσε τους νέους επιστήμονες – γεωπόνους, που απασχολούνται αυτήν την εποχή στο πρόγραμμα δακοκτονίας, προκειμένου να μπορούν να μεταφέρουν την πληροφόρηση στους παραγωγούς που επισκέπτονται καθημερινά σε διάφορες ελαιοκομικές περιοχές.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι το Εδαφολογικό Εργαστήριο αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο, που όλοι οι εμπλεκόμενοι με την πρωτογενή παραγωγή οφείλουν να εκμεταλλευτούν» πρόσθεσε ο κ. Μητρόπουλος που παρακολούθησε την ενημέρωση.

«Κοινό στόχο αποτελεί η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, συμβάλλοντας παράλληλα και στη διαφύλαξη της ποιότητας των καλλιεργούμενων εδαφών της περιοχής μας. Ένας στόχος που μπορεί σε μεγάλο βαθμό να επιτευχθεί με τη λειτουργία του σύγχρονου εδαφολογικού εργαστηρίου, που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει στο δυναμικό της.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναγνωρίζοντας τη σημασία του πρωτογενή τομέα στην οικονομία της περιοχής, καθώς και τις δυσκολίες που ο αγροτικός κόσμος καθημερινά αντιμετωπίζει, καταβάλλει διαρκείς  προσπάθειες για τη στήριξή του», καταλήγει η ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Το εδαφολογικό εργαστήριο «ΕΔΑΦΟΑΝΑΛΥΣΗ» αξιοποιώντας τον σύγχρονο εξοπλισμό του και έχοντας την επιστημονική καθοδήγηση του Εργαστηρίου Εδαφολογίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες τεχνικές ανάλυσης σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα αναλύσεων SSSA, APHA, EPA και ISO.

- Αναλύσεις εδάφους

Ποιοτικός έλεγχος του εδάφους και νερού άρδευσης

- Αναλύσεις φυτικών ιστών

Ποιοτικός έλεγχος – θρεπτική κατάσταση των φυτών (φυλλοδιαγνωστική)

- Αναλύσεις νερού

Ποιοτικός έλεγχος βαρέων μετάλλων σε έδαφος, νερό άρδευσης και φυτά

Ποιοτικός έλεγχος σε διαλύματα υδρολίπανσης και υδροπονίας

www.edafoanalysi.gr

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΤΗΛ. 26220 - 28816