Αγροτική κινητοποίηση στις 28 Ιανουαρίου στον κόμβο Χαλικίου

Με μαζική συμμέτοχη ολοκληρώθηκε η διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Αγγελόκαστρο, όπου παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες από τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας-Άρτας-Κέρκυρας- Πελοποννήσου, καθώς και Αγροτικοί Σύλλογοι Αιγίου, Αχαΐας.

Από την πλευρά της Πανελλαδικής Επιτροπής παρευρέθηκε ο Ρίζος Μαρούδας, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ν. Λάρισας.

Εκφράστηκε προβληματισμός για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, την καταγεγραμμένη απώλεια εισοδήματος κατά 4.9% για το 2018, το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής σε πετρέλαιο, ρεύμα και εφόδια, τις ανοιχτές και χαμηλές τιμές που δίνουν βιομηχανίες γάλατος, έμποροι κυρίως σε βαμβάκι και γάλα, το αίσχος με τον ΕΛΓΑ που είτε δεν αποζημιώνει με διάφορες προφάσεις τις ζημιές στην παραγωγή είτε δίνει ψίχουλα για αποζημιώσεις και αυτά με ένα χρόνο καθυστέρηση.

Εκφράστηκε όμως πάνω από όλα, αγωνιστική διάθεση για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που προβάλλουμε, να ανακόψουμε τα χειρότερα μέτρα της κυβέρνησης, η συμφωνία με την απόφαση-κατεύθυνση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για μαζικά και μαχητικά δυναμικά μπλόκα σε όλη την χώρα.

Προσυγκεντρώσεις με τρακτέρ θα υπάρχουν στην Συκιά Μακρυνείας ώρα 11.00 και στο Αγγελόκαστρο ώρα 11.00.

Ταυτόχρονα με αιχμή τα οξυμένα προβλήματα της κτηνοτροφίας την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί μεγάλο συλλαλητήριο στον κόμβο της Αμφιλοχίας ώρα 11.30.

Πηγή: agriniopress.gr