Πολλές ζημιές κυρίως σε καλλιέργειες, στον κάμπο Καλυβίων  

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, ανέφερε συγκεκριμένα: «Η χθεσινή κακοκαιρία άφησε πίσω της μόνο καταστροφή. Το μεγαλύτερο μέρος του κάμπου μας χτυπήθηκε από το χαλάζι και τον δυνατό αέρα, ενώ οι καλλιέργειες έχουν πάθει ολοκληρωτική καταστροφή. Σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου κατέθεσα αίτημα να κηρυχθεί η περιοχή μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Με εντολή του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη και της Αντιπεριφερειάρχη, Μαρίας Σαλμά, αμέσως μας επισκέφτηκε ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) κ. Σάββας Βλάχος, καταγράφοντας από κοντά τα μεγάλα προβλήματα. Επίσης έγινε και η αναγγελία από τον ΕΛΓΑ. Ζητάμε από όλους τους υπεύθυνους να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Δ. Αναστασίου: «Οι κολώνες της Δ.Ε.Η. έπεσαν δίπλα μου, είχα Άγιο»

Επίσης, μιλώντας σήμερα ο Πρόεδρος του Κοινότητας Καλυβίων Αγρινίου, κ. Δημήτρης Αναστασίου στις ιστοσελίδες του «Agrinio365» Media Group (Antenna-Star.gr  – AgrinioTimes.gr) και στον Παρασκευά Μάζη, ανέφερε μεταξύ άλλων, τα εξής: «Είχαμε έντονη βροχόπτωση, χαλάζι, αέρα, πάθαμε τεράστια ζημιά στα πορτοκάλια, στα καλαμπόκια, στα αμπέλια, σε ακτινίδια, στα τριφύλλια. Μεγάλη καταστροφή για όλους».

Για την επόμενη μέρα απάντησε λέγοντας ότι: «Έχουμε καταθέσει στον ΕΛ.Γ.Α. αίτημα αναγγελίας των ζημιών και άμεση καταγραφής τους. Τέτοιες ώρες το μόνο που μπορώ να πω κι εγώ ως Πρόεδρος είναι κουράγιο σε όλους μας. Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφέρεια. Μετά τα όσα είδαμε χθες μας φοβίζουν οι επόμενες μέρες. Προσοχή στους δρόμους δε σας κρύβω πως βρέθηκα μπροστά σε ένα πολύ απίστευτο σκηνικό με δύο κολώνες της Δ.Ε.Η να πέσουν μία από αριστερά και μία από δεξιά στον κεντρικό δρόμο Καλύβια-Αγρίνιο, έπεσαν ταυτόχρονα μετά τον Πλάτανο προς Καλύβια. Ευτυχώς, ήμουν μόνο εγώ κι ένα άλλο αυτοκίνητο από την αντίθετη πλευρά. Εγώ στάθηκα πιο τυχερός το άλλο όχημα πήρε ένα καλώδιο από τα ηλεκτροφόρα το πήρε από πάνω στο αμάξι, όμως όλα κύλησαν ομαλά. Ήρθε η Πυροσβεστική, η Αστυνομία. Είναι καλά στην υγεία τους, όμως το σοκ εκείνης της στιγμής ήταν μεγάλο. Ευελπιστούμε στη γρήγορη ανταπόκριση των αρμοδίων για να λυθούν τα προβλήματα στην περιοχή μας.»

Ακούστε, αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Δημήτρης Αναστασίου στο Agrinio365 TV:

https://www.youtube.com/watch?v=xKGIoz_uty0