Ανοιξιάτικα τοπία με τον φακό της Ανθής Γεωργίου – Ντάφα

Η Ανθή Γεωργίου–Ντάφα ζει τα τελευταία χρόνια μόνιμα στο χωριό Αλιάκμονας  του δήμου Βοΐου, νομού  Κοζάνης και κατάγεται από τα Καλύβια Αγρινίου.

Φωτογραφίζει συστηματικά από το 2014, και με τον φακό της αποτυπώνει εικόνες τοπίων, όπως ποτάμια και λίμνες, δέντρα, φυτά με βοτανολογικό ενδιαφέρον, πουλιά και γενικά ότι έχει σχέση με την οικολογική διάσταση ενός τόπου.

Η ανοιξιάτικη φύση στα Καλύβια, τη λίμνη Οζερός και το κοντινό βελανιδοδάσος αποτελούν μια περιοχή την οποία αν και την έχει επισκεφθεί πολλές φορές, κάθε φορά την ¨μαγεύει¨  και την εντυπωσιάζει, ενώ το φωτογραφικό αποτέλεσμα την ¨ανταμείβει¨ με το παραπάνω, παρά τις πολύωρες περιπατητικές διαδρομές που ακολουθεί για να αποθανατίσει την φυσική ομορφιά της πατρίδας μας!

Ο Οζερός είναι μία λίμνη που βρίσκεται 5 χιλιόμετρα δυτικά του χωριού μας, κοντά στους πρόποδες του βουνού Λιγοβίτσι Ξηρομέρου και σχηματίστηκε από τα νερά που εγκλωβίζουν στην περιοχή οι προσχώσεις του Αχελώου ποταμού, στον οποίο διοχετεύονται και τα πλεονάζοντα νερά της.

Το βελανιδοδάσος Ξηρομέρου καταλαμβάνει έκταση χιλιάδων στρεμμάτων και είναι το μεγαλύτερο σε έκταση δάσος ήμερης βελανιδιάς στην περιοχή των Βαλκανίων. Η χλωρίδα και πανίδα που υπάρχει στο βελανιδοδάσος συνιστά ένα οικοσύστημα με πλούσια βιοποικιλότητα, η οποία έχει υποβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια και χρήζει άμεσης προστασίας προκειμένου να μην υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο.

Η ερασιτέχνης φωτογράφος Ανθή Γεωργίου – Ντάφα έχει δημιουργήσει στο F/B την σελίδα ¨Anthi's blooming¨  με αποκλειστικά δικές της φωτογραφίες, ενώ τα θέματά της είναι τοπία, πουλιά και λουλούδια της Ελληνικής φύσης και ειδικότερα του Βοΐου Κοζάνης.

Δείτε τις φωτογραφίες που ευγενικά μας παραχώρησε: