Όταν ο Αη Βασίλης έρχονταν με… ελικόπτερο!

Στη δημόσια αυτή ομάδα στο F/B ο κ. Βρανάς δημοσίευσε σειρά φωτογραφιών από την επίσκεψη του Αη Βασίλη και τα δώρα που έδωσε σε μικρά παιδιά στο αεροδρόμιο της (τέως) 132 Σμηναρχίας Μάχης, (ΣΜ) που βρίσκεται κοντά στον Πλάτανο Καλυβίων…

Πιο αναλυτικά ο κ. Θεμιστοκλής Βρανάς, αναφέρει για τις φωτογραφίες:

Δεκέμβριος 2001, 132 Σμηναρχία Μάχης, Αγρίνιο.

«Ο Αη Βασίλης καταφθάνει με το αεροναυαγοσωστικό ΑΒ205, της 358 Μοίρας Έρευνας Διάσωσης, που βρίσκεται σε επιφυλακή στην 116 Πτέρυγας Μάχης, στον Άραξο! Το ελικόπτερο είναι το 4445, σχετικά πρόσφατα (για τότε!) παραχωρηθέν από την Αεροπορία Στρατού.

Υπέροχες στιγμές που λείπουν πια από το Αγρίνιο, μετά τον υποβιβασμό της Μονάδας σε Αεροπορικό Φυλάκιο... Κυβερνήτης είναι εκείνη την μέρα ο ΥΠΓΟΣ (ΧΕΜ) Μεν. Παπαδημητρίου, 4η σειρά ΧΕΜ».

Να πούμε τέλος ότι, ο κ. Θεμιστοκλής Βρανάς εξέδωσε πριν λίγο καιρό το βιβλίο: "Πολεμώντας τη λήθη" - Τα εκτός ενεργείας αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας 2010-2011. Επίσης ασχολείται εδώ και τριάντα χρόνια με τη μελέτη της ιστορίας των αεροσκαφών της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Έχει γράψει τα τελευταία 25 χρόνια, πάνω από πενήντα σχετικά άρθρα στο περιοδικό  ¨ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ¨. 

 

Πληροφορίες από ανάρτηση του Θέμη Βρανά, στη δημόσια ομάδα F/B, 358 S.A.R. sq