Ενημερωτική σύσκεψη στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας για τον κορωνοϊό

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας και σε αυτή, η κ. Σαλμά, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την ανταπόκριση τους, τόνισε την ανάγκη για ορθή τήρηση των οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε ότι αφορά τα μέτρα προφύλαξης της δημόσιας υγείας. Παράλληλα ανέφερε ότι η Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας και γενικότερα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λειτουργεί βάσει των όσων προβλέπονται από το Υπουργείο Υγειάς και την αρμόδια επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που έχουν αναλάβει την ευθύνη για το συνολικό σχεδιασμό των μέτρων.

Ακολούθησε παρουσίαση του ενημερωτικού φυλλαδίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον COVID-19 και μετά τις τοποθετήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αχαΐας και αρμόδιου για θέματα υγείας, Χαράλαμπου Μπονάνου, αλλά και του Υποδιοικητή 6ης Υ.Π.Ε Παναγιώτη Μάλλιου, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας κλείνοντας τη σύσκεψη επεσήμανε: «Δεν χρειάζεται ούτε πανικός, ούτε εφησυχασμός. Πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και όλοι να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα, όχι μόνο για την ατομική μας προστασία, αλλά για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και κυρίως τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες».

Στη σύσκεψη παρέστησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αιτωλοακαρνανίας, καθώς επίσης εκπρόσωποι του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης, της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, του υγειονομικού κόσμου της περιοχής, των Σωμάτων Ασφαλείας, της εκπαίδευσης, των παραγωγικών φορέων, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.