Έναρξη 2ου Κύκλου Θεματικού Πάρκου στο Αγρίνιο: «Εθισμός και Κίνδυνοι στο Διαδίκτυο»

Να αναφέρουμε ότι, στην ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπαιδευτικοί και μαθητές-τριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων, του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων.

Την έναρξη πραγματοποίησαν ο  Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και ο Διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Νικόλαος Νομικός.

Την έναρξη λειτουργίας τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας Ταξίαρχος Δημήτριος Παπαευθυμίου, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Ιωάννης Φαρμάκης, ο Διευθυντής Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστος Κολοβός,  ο βοηθός του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, Αστυνομικός Διευθυντής Νικόλαος Νικολάου, οι Διοικητές Αστυνομικών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας και η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου κα Πηνελόπη Ρασιδάκη.

Το Θεματικό Πάρκο περιλαμβάνει τέσσερις βιωματικές – διαδραστικές δραστηριότητες, σχεδιασμένες με σύγχρονα πρότυπα εκπαίδευσης, ώστε να δημιουργούν τα κατάλληλα ερεθίσματα στα παιδιά για τον Εθισμό και τους Κινδύνους στο Διαδίκτυο:

Πιο συγκεκριμένα οι δραστηριότητες είναι:

- Τηλεπαιχνίδι τύπου buzzer, με αντικείμενο τον Εθισμό

- Κυνήγι Ερωτήσεων και παρουσίαση, με αντικείμενο του Κινδύνους του Διαδικτύου

- Τάπητα (έκτασης 20 τ.μ.), «Το Διαδίκτυο», που προσομοιώνει επιτραπέζιο παιχνίδι

- Εργαστήριο ζωγραφικής

Στην τελετή έναρξης παραβρέθηκαν επίσης και (141) μαθητές Δημοτικών Σχολείων με τους Εκπαιδευτικούς που τα συνόδευαν και συμμετείχαν στις δραστηριότητες του Θεματικού Πάρκου.

Την εκδήλωση συντόνιζε ο Αστυνόμος Β’ Ιγνάτιος Τριανταφύλλου.

Το Θεματικό Πάρκο θα φιλοξενηθεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου (είσοδος από Ακαρνάνος) με ελεύθερη είσοδο, έως και την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, κατά τις ώρες 09:00:-13:00.

Ο πρώτος κύκλος λειτουργίας του στην Πάτρα και στον Πύργο, ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 2200 παιδιών Δημοτικών Σχολείων της Αχαΐας και της Ηλείας.

Το θεματικό πάρκο συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Πηγή: astynomia.gr