Ιερά λιτάνευση για το θαύμα της «Παναγίας της Γρίπης» 

Κάθε πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, πραγματοποιείται πέριξ του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου, η περιφορά της ιερής εικόνας της Παναγίας, στολισμένης με όμορφα λουλούδια, εικόνα που αποτελεί πιστό αντίγραφο της αντίστοιχης Θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Προυσιώτισσας που «έσωσε» τους κατοίκους από την θανατηφόρα πανδημία της γρίπης…

Χθες Σάββατο τελέστηκε Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και αγιασμός, ενώ σήμερα Κυριακή στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου ο ιερέας Θεοδόσης Αθανασόπουλος τέλεσε τον  Όρθρο και την Θεία Λειτουργία.

Ακολούθως έγινε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας  της Παναγίας της Προυσιώτισσας και εψάλλη ο Παρακλητικός Κανόνας στην μικρή πλατεία του χωριού.

Παρευρέθηκαν αρκετοί πιστοί οι οποίοι συμμετείχαν με μεγάλη θρησκευτική κατάνυξη στην ιερή τελετή, ενώ στο τέλος έξω από την εκκλησία οι πιστοί αφού ασπάζονταν την εικόνα της Παναγίας, ακολούθως έπαιρναν την ευλογία από τον ιερέα και στη συνέχεια λάμβαναν αγιασμό με μικρά δοχεία!

Τέλος, από τον Σύλλογο Γυναικών Καλυβίων μοιράσθηκε σε όλους τους πιστούς η αρτοκλασία, που ευλογήθηκε στον εσπερινό της προηγούμενης μέρας.