Το συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

 Οι Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν για την μεγαλύτερη λίμνη της χώρας με την τεράστια οικολογική και αισθητική αξία καθώς στους ασβεστούχους βάλτους της φιλοξενεί  περισσότερα από 200 είδη  πουλιών και στα νερά της  ζουν 25 είδη ψαριών.Ακόμη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη αλεξίπτωτου πλαγιάς από την σχολή  nobordersparagliding.

Η επίσκεψή τους ολοκληρώθηκε με περίπατο σε κτίρια ιστορικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος της πόλης και ξενάγηση στην Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου με πρωτοβουλία της Κίνησης Πολιτών ΔΡΩ.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ευχαρίστησε όλους τους δημοσιογράφους που επισκέφθηκαν την πόλη : «Εύχομαι η επιστροφή στην χώρα σας να είναι γεμάτη από τις όμορφες εικόνες του τόπου μας και την ζεστή φιλοξενία των Αγρινιωτών. Στην διαμονή σας  είχατε την ευκαιρία να γνωρίσετε την πλούσια ιστορία και παράδοση μας αλλά και να γνωρίσετε ντόπιους επιχειρηματίες και παραγωγούς  με πλούσια δραστηριότητα. Ελπίζω το Αγρίνιο να σας κέρδισε.Ήταν χαρά μας να σας έχουμε εδώ και ελπίζω να έρθετε ξανά στην περιοχή μας».

Να αναφέρουμε ότι, την Παρασκευή 30/11 πραγματοποιήθηκε η έναρξη του Συνεδρίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας ενώ κεντρικά θέματα για συζήτηση του συνεδρίου ήταν: «Μπορεί η Ευρώπη να παραμείνει Δημοκρατική;» και «Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στα ΜΜΕ».

Επίσης τα μέλη της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων που μετείχαν στο ετήσιο Συνέδριο που φιλοξενήθηκε στο Αγρίνιο, υποδέχθηκε στην  Παλαιά Δημοτική Αγορά ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«……Σας υποδεχόμαστε  στο κέντρο της πόλης,  σε ένα ιστορικό κτίριο του 1930 που λειτούργησε ως  Δημοτική Αγορά και αποτελούσε για δεκαετίες την καρδιά της εμπορικής ζωής της πόλης. Σήμερα είναι ένα κέντρο πολιτισμού για το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή. Αυτό είναι και το σύγχρονο πρόσωπο του Αγρινίου. Μια πόλη που συνδυάζει το χθες και το σήμερα. Την πλούσια ιστορία και παράδοση  με το  ελπιδοφόρο μέλλον και την ποιότητα ζωής. Μια πόλη αυθεντική και ελκυστική. Ένας προορισμός με ανθρώπινο πρόσωπο.Τις επόμενες ημέρες θα έχετε την ευκαιρία να ξεναγηθείτε στο απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον μας. Σήμερα θα γνωρίσετε επιχειρηματίες και παραγωγούς που με τα προϊόντα τους αναδεικνύουν τους θησαυρούς της γης μας. Προϊόντα βραβευμένα,  υψηλής διατροφικής αξίας,  που όσοι τα δοκιμάζουν εντυπωσιάζονται από την ποιότητα και την γεύση τους.

Το Αγρίνιο είναι ακόμη προορισμός και  για την πλούσια πολιτιστική του δραστηριότητα. Με θεατρικές παραστάσεις, που η επιτυχία τους ξεπερνά  τα όρια του Δήμου και εκθέσεις αναγνωρισμένων δημιουργών, που αποδεικνύουν  ότι   πρωταγωνιστούμε στην προβολή της σύγχρονης ελληνικής τέχνης. Το Αγρίνιο είναι ένας πλούσιος τόπος με μια μοναδική πολυμορφία και σημαντικές προοπτικές».

Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης  ήταν ο νέος Δήμαρχος της περιοχής των Βρυξελλών, Χρήστος Δουλκερίδης, τον οποίο καλωσόρισε ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δ. Ψαθάς».Ο κ. Δουλκερίδης συγκινημένος παρέλαβε ένα αναμνηστικό με το λογότυπο του Συλλόγου και γεύτηκε τα  ποντιακά εδέσματα τα οποία προσέφεραν τα μέλη του συλλόγου.

Οι φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι  ξεναγήθηκαν στις εκθέσεις που λειτουργούν στους χώρους της Δημοτικής Αγοράς  και είχαν την ευκαιρία  να γνωρίσουν παραγωγούς και επιχειρηματίες της πόλης.