Μεγάλη προσέλευση στην εθελοντική αιμοδοσία

Μετά από πολλά χρόνια υλοποιήθηκε στο χωριό μας μια σπουδαία κοινωνική δράση, στην οποία προσήλθαν περισσότερα από 30 άτομα για να δώσουν αίμα και να στηρίξουν την σημαντική αυτή προσπάθεια.

Την όλη οργάνωση και ευθύνη για την σημερινή αιμοληψία είχαν, η ιατρός κα Μαρία Μαντζώλα, οι νοσηλευτές  κ.κ. Γιώργος Κουτσής και Γιώργος Τριαντάφυλλος, από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου, συμμετείχε επίσης ο Γ.Γ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, κ. Δημήτρης Παπανικολάου, ενώ αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Καλυβίων για αυτή τους την πρωτοβουλία!

Η διαδικασία της αιμοδοσίας είναι ακίνδυνη για τον οργανισμό ενώ δίνεται έγκριση από γιατρό πριν πραγματοποιηθεί, αφού πρώτα έχει συζητηθεί το ιατρικό ιστορικό του πιθανού αιμοδότη.

Από τις μικροχειρουργικές επεμβάσεις μέχρι τις πολύωρες επεμβάσεις, από την αιμοκάθαρση μέχρι τη μεσογειακή αναιμία, από τη χορήγηση λευκών αιμοσφαιρίων μέχρι τα τροχαία ατυχήματα, παντού χρειαζόμαστε μονάδες αίματος. Οι μονάδες που απαιτούνται για τις προηγούμενες ανάγκες δε μπορούν να παραχθούν με οποιονδήποτε τρόπο, παρά μόνο να ληφθούν μέσω αιμοληψίας.

Αξίζει να αναφέρουμε τέλος ότι, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου ιδρύθηκε το 1985, έχει έδρα το Αγρίνιο και στεγάζεται στην οδό Δ. Βότση και Αναστασιάδη γωνία. Σκοποί του δραστήριου συλλόγου είναι η διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς ιστών και οργάνων σώματος.

Για την επίτευξη των σκοπών του διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις, διαλέξεις, τακτικές και έκτακτες αιμοδοσίες, όπως αυτή που έγινε σήμερα στο χωριό μας.

«Γίνε και εσύ εθελοντής - Δώσε αίμα, χάρισε ζωή»