Απεβίωσε ο Κωστάκης  Π. Στρατόπουλος, συντ. έμπορος  (1925-2018)

Ο Κώστας Π. Στρατόπουλος γεννήθηκε το 1925 στα Καλύβια Αγρινίου και αποτέλεσε παράδειγμα δημιουργικού και δραστήριου συμπολίτη μας, μιας και ασχολήθηκε από μικρό παιδί με το εμπόριο και δημιούργησε την πρώτη υπεραγορά γενικού εμπορίου στο χωριό μας.

Η ενασχόλησή του με τα κοινά

Το 1962 αφού οι επιχειρηματικές δουλειές πήγαιναν καλά, ο Κωνσταντίνος Π. Στρατόπουλος θέλησε να μπει και στην πολιτική και ειδικότερα στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το 1964 με τον συνδυασμό «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» εκλέγεται  από τους συγχωριανούς του με το απίστευτο ποσοστό 80% Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων.

Στόχος του ήταν να βοηθήσει και να προσφέρει στο χωριό και με μεγάλες παρεμβάσεις και έργα να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Με ενέργειές του και παρακάμπτοντας πολλές φορές δυσμενείς παράγοντες αλλά και την πανταχού παρούσα γραφειοκρατία,  κατά τη διάρκεια της θητείας του: εγκαταστάθηκε το πρώτο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, εγκαταστάθηκαν τα πρώτα τηλέφωνα, ασφαλτοστρώθηκε ο κεντρικός δρόμος του χωριού και έγιναν τεχνικά έργα,  κατασκευάσθηκε το μνημείο των πεσόντων στον αύλειο χώρο του σχολείου, έκανε ενέργειες για την επίσημη αναγνώριση του τόπου θυσίας όπου εκτελέσθηκαν οι 59 πατριώτες από τους Γερμανούς, επί των ημερών του καθιερώθηκε η λιτάνευση της εικόνας του πολιούχου Αγίου Νικολάου, ενώ προς το τέλος της θητείας του εγκαινιάσθηκε το υδραγωγείο του χωριού.

Επίσης, η Κοινότητα Καλυβίων δικαιώθηκε τελικά μετά από δικαστικές διαμάχες που είχε με το Ελληνικό Δημόσιο κατά το 1969-70, για τις αμφισβητούμενες εκτάσεις γης κοντά στον Αχελώο,  ενώ στη συνέχεια δόθηκαν αποζημιώσεις υπό μορφή κρατικών ομολόγων και αποκαταστάθηκαν οι ακτήμονες κάτοικοι.

Η απώλεια του Κωστάκη  Π. Στρατόπουλου είναι μεγάλη και δυσαναπλήρωτη, διότι κλείνει ένα σημαντικό ¨κεφάλαιο¨ της σύγχρονης οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας του τόπου μας, αφού ο εκλιπών ήταν μεταξύ αυτών που μεταπολεμικά συνέβαλλαν τα μέγιστα στην ανάπτυξη και την πρόοδο του χωριού μας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια προς τους οικείους του και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!