Οι σημαίες κυματίζουν υπερήφανα!

Ο σημαιοστολισμός, ιδιαίτερα όταν τιμώνται οι εθνικές γιορτές, αποτελεί ένδειξη τιμής και σεβασμού για τους αγώνες των προγόνων μας και η ελληνική σημαία μας κάνει να αισθανόμαστε υπερηφάνεια και με αυτό τον τρόπο όλοι μας ενθυμούμαστε και συμμετέχουμε στον πάνδημο εορτασμό.

Στην αυριανή παρέλαση η μαθητιώσα νεολαία με πρωτοπόρα την ελληνική γαλανόλευκη θα τιμήσει και θα στεφανώσει με δάφνες τους αγωνιστές και τους ήρωες που έπεσαν υπέρ πατρίδος!

Η σημασία των χρωμάτων της Ελληνικής σημαίας ταυτίζεται με την πορεία του γένους των Ελλήνων, κυρίως από την Επανάσταση του 1821 και μετά.

Το γαλάζιο υποδηλώνει το χρώμα του ουρανού και δια μέσου αυτού τη Θεία Χάρη που επισκίασε το δίκαιο και νικηφόρο αγώνα του αδύναμου ελληνικού λαού εναντίον του πανίσχυρου Τούρκου κατακτητή. Το λευκό δείχνει την καθαρότητα της ψυχής και του νου που ξέρει να θέτει στόχους και να τους υπερασπίζεται. Ειδικά, δηλώνει τον αγνό σκοπό του αγώνα που ήταν η ελευθερία.

Ο Σταυρός φανερώνει τη θρησκευτική πίστη του Έλληνα στο μοναδικό αληθινό Θεό που θυσιάστηκε για τη σωτηρία του κόσμου. Οι εννέα ταινίες αντιπροσωπεύουν τις εννέα συλλαβές του όρκου των Ελλήνων πατριωτών «Ελευθερία ή Θάνατος». Τα δύο κορδόνια με τους θυσάνους που πολλές φορές πλαισιώνουν τη σημαία, συμβολίζουν τις ψυχές που η πατρίδα εμπιστεύεται στη σημαία.

Η ελληνική σημαία είναι το ιερότερο σύμβολο της φυλής μας γιατί ενσαρκώνει ιδανικά, εμψυχώνει αγώνες, υπενθυμίζει θυσίες, εμπνέει δύναμη.

Ο απανταχού ελληνισμός τιμά τους προγόνους του, που άρχισαν την επανάσταση το 1821 ενάντια στον τουρκικό ζυγό, για να ζούμε σήμερα εμείς ελεύθεροι στην πατρίδα μας. Παράλληλα τιμά την Ορθόδοξη πίστη του, εορτάζοντας την επέτειο αναγγελίας της γέννησης του Ιησού. Η 25η Μαρτίου είναι θρησκευτική αλλά και Εθνική εορτή.

Η ελληνική σημαία εορτάζει και τιμάται στις 27 Οκτωβρίου, παραμονή της επετείου του "ΌΧΙ".