Το αντάμωμα της οικογένειας Ματσιούλα

Πρόκειται για μια συνάντηση που γίνεται κάθε χρόνο αναδεικνύοντας και ισχυροποιώντας τους οικογενειακούς και συγγενικούς δεσμούς, των εν Αθήναις Ματσιουλέων, που έλκουν την καταγωγή τους από την περιοχή του ορεινού Βάλτου.

Η οικογένεια του Δημήτρη και της Δήμητρας Ματσιούλα, το γένος Πινακούλια, πριν από 80 χρόνια, μαζί με τα 7 αγόρια τους κατηφόρισαν από το ορεινό Περδικάκι Βάλτου προς τον κάμπο και κατέληξαν στα Καλύβια.

Τα δύσκολα εκείνα χρόνια του πολέμου και της κατοχής, χάθηκε από αρρώστια πολύ μικρός ο ένας αδερφός, ενώ η υπόλοιπη οικογένεια συνέχισε τον αγώνα της ζωής και της επιβίωσης…

Τέσσερα από τα αδέρφια, ο Νίκος, ο Βασίλης, ο Γιώργος και ο Σεραφείμ παντρεύτηκαν και παρέμειναν στα Καλύβια. Ο Ηλίας και ο Στάθης έφυγαν για την Αθήνα όπου δημιούργησαν και εκείνοι οικογένεια. Με τον καιρό έφυγαν όλοι έχοντας ως μόνιμη κατοικία την Αθήνα, με εξαίρεση τον Σεραφείμ που παραμένει στα Καλύβια και δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στο χθεσινό αντάμωμα.

Αυτή η οικογένεια λοιπόν, συνεχίζει την παράδοση και την ενδυνάμωση των συγγενικών της δεσμών και με πρωτοβουλία των 17 πρώτων ξαδερφών, από τα Καλύβια και το Περδικάκι, οργανώνεται μία φορά το χρόνο, συνάντηση όλων των συγγενών μαζί…

Φέτος με τον μεγαλύτερο, Βασίλη Ματσιούλα ετών 92,από την πρώτη γενιά, έως τον μικρότερο 2 ετών από την 4η γενιά, μέσα σε ένα θαυμάσιο εορταστικό περιβάλλον, μαζεύτηκαν 54 μέλη της οικογένείας τους.

Ο κυρ Βασίλης, φανερά συγκινημένος, καλωσόρισε όλους, μικρούς και μεγάλους και κόβοντας την εορταστική πίτα, τους ευχήθηκε να είναι πάντα υγιείς και αγαπημένοι, να υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον και όλοι να πάρουν τα χρόνια του!!! Η ευχή του: «Όσες τρίχες έχει το κεφάλι, τόσες χαρές στα σπίτια σας... Σας ευχαριστώ!!!!!!!

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικές  λαχταριστές γεύσεις, μιας και  το κατάστημα διαθέτει πολύ καλή  κουζίνα  και όλοι οι Ματσιουλέοι χόρεψαν και διασκέδασαν μέχρι αργά το απόγευμα!

Και του χρόνου να ξαναανταμώσει όλη η οικογένεια των Ματσιουλέων, με αγάπη και υγεία!!!

Υ.Σ. Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες τον Παναγιώτη Σουσούρη και την Μιμίκα Ματσιούλα