Η Βασιλεία Ψιλογιαννοπούλου ¨άξια¨ πτυχιούχος, του Παιδαγωγικού του ΕΚΠΑ

Ημέρα χαράς επίσης και για τους υπερήφανους γονείς της, Γιώργο και Έφη, τις δυο αδερφές της και τα ξαδέρφια της, που βρέθηκαν κοντά της για να την στηρίξουν και να τις ευχηθούν για την ολοκλήρωση των σπουδών και την απόκτηση του πτυχίου της!

Η Τελετή Καθομολόγησης (ορκωμοσία) πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στα Προπύλαια, κατά την οποία οι απόφοιτοι ενδεδυμένοι με την τήβεννο, ορκίστηκαν ενώπιον των Πρυτανικών Αρχών, του Κοσμήτορα, καθώς και του Προέδρου του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης. 

Η Βασιλεία Ψιλογιαννοπούλου –Ταγκάλου μας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στην τρίτη τάξη του Λυκείου, αποφάσισα ότι ήθελα να περάσω παιδαγωγικά, καθώς είχα μια ιδιαίτερη αγάπη στα παιδιά. Έπειτα, φοιτήτρια πια στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, κατάλαβα ότι, θέλω πραγματικά να υπηρετήσω το λειτούργημα του δασκάλου. Σε αυτό συνέβαλαν οι καθηγητές μου, οι δάσκαλοι των δασκάλων, οι οποίοι μας έδειξαν απόλυτη αφοσίωση στο να μας προετοιμάσουν κατάλληλα, ενώ ταυτόχρονα ο ίδιος ο στόχος της εκπαίδευσης που είναι εκτός από την ανάπτυξη του γνωστικού επιπέδου και η διάπλαση των μελλοντικών πολιτών της κοινωνίας, με έκανε να εμβαθύνω  και παράλληλα να αγαπήσω ακόμα περισσότερο το αντικείμενό μου. Σχετικά με την τελετή της ορκωμοσίας μόνο μια λέξη μπορεί να περιγράψει τη διαδικασία: Περηφάνεια! Δεν υπάρχει πιο συγκινητική στιγμή από το να κρατάς τους κόπους τεσσάρων χρόνων στα χέρια σου. Φυσικά μαζί με εμένα το κράτησαν και εκείνοι που με στήριξαν σε όλη αυτή τη προσπάθεια, είτε κατάφεραν να έρθουν σήμερα, είτε όχι. Τους αγαπώ και τους ευχαριστώ, διότι έδωσαν νόημα στην σημερινή ημέρα».

Να σημειώσουμε ότι, οι απόφοιτοι κατά τη διάρκεια των σπουδών τους απέκτησαν μια άρτια κατάρτιση και τα απαραίτητα εφόδια για την επιστημονική και επαγγελματική τους σταδιοδρομία, τα οποία θα συμβάλλουν στην εξύψωση του επιπέδου και στην κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών της Εκπαίδευσης, σε ό,τι αφορά ζητήματα Παιδαγωγικής και, επιπλέον, θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση και επίλυση παιδαγωγικών προβλημάτων.

Οι απόφοιτοι του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης μπορούν να εργαστούν ως δάσκαλοι στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ανάλογα με την μεταπτυχιακή ειδίκευση του καθενός μπορούν να ασχοληθούν με συγκεκριμένους τομείς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (π.χ. ειδική αγωγή, περιβαλλοντική εκπαίδευση κ.α.). Επίσης, εκτός από την εκπαίδευση μπορούν να ασχοληθούν και σε ερευνητικά κέντρα, σε ειδικά σχολεία, σε υπηρεσίες λαϊκής επιμόρφωσης, σε παιδικά κέντρα, σε ΚΔΑΠ, σε προγράμματα αλφαβητισμού ειδικών ομάδων της χώρας, στην παιδαγωγική έρευνα, στην ειδική αγωγή μετά από 5 χρόνια υπηρεσίας στην εκπαίδευση και διετή μετεκπαίδευση.

Οι κόποι και οι προσπάθειες των χρόνων φοίτησης δικαιώθηκαν για την Βασιλεία Γ. Ψιλογιαννοπούλου - Ταγκάλου και τώρα ανοίγουν διάπλατα οι ¨πόρτες¨ της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας.

Πολλά συγχαρητήρια για το πτυχίο και εις ανώτερα!