Φυσικό Αέριο: Αυτά τα σημεία προτείνει το ΤΕΕ για υποδομές LNG στο Αγρίνιο

Οι διαγωνιστικές διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019. Έτσι, το αργότερο από τον επόμενο Ιούνιο θα ξεκινήσει η κατασκευή των δικτύων, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα σε μία πενταετία.

Η ΔΕΔΑ έχει αποφασίσει να κατασκευάσει ανεξάρτητες υποδομές LNG για την τροφοδοσία των δικτύων.

Έτσι, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας , του τοπικού Τεχνικού Επιμελητηρίου και του δήμου Αγρινίου, έχουν ήδη εντοπιστεί οι υποψήφιοι χώροι για την εγκατάσταση των σταθμών LNG, ώστε να οριστικοποιηθούν σύντομα οι θέσεις.

Ο Πρόεδρος του παραρτήματος Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ κ. Λίνος Μπλέτσας, μίλησε νωρίτερα σήμερα στο agriniowebradio.gr και τον Antenna Star στην εκπομπή της Μαρίνας Ζαρκαβέλη για το θέμα, αποκαλύπτοντας τα υποψήφια σημεία για το Αγρίνιο.

Όπως είπε ο κ. Μπλέτσας, το τοπικό ΤΕΕ έχει καταδείξει δύο χώρους ως κατάλληλους: ο ένας βρίσκεται στον δρόμο από Δοκίμι προς Πλάτανο Καλυβίων και ο δεύτερος στην περιοχή του Παναιτωλίου, προς τα γεφύρια Αλάμπεη.

Σύμφωνα με τον κ. Μπλέτσα, οι χώροι επιλέγησαν, σε συνεννόηση και με τον δήμο Αγρινίου γιατί πληρούν βασικές προϋποθέσεις όπως το ότι δεν ανήκουν σε περιοχές natura και βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως.

Από τα δύο αυτά σημεία αναμένεται να επιλεγεί το ένα στο οποίο θα εγκατασταθεί ο σταθμός. «Θεωρούμε ότι υπάρχει η βούληση ώστε πλέον τα πράγματα να κινηθούν με πιο γρήγορους ρυθμούς και να επικρατήσει το αισιόδοξο σενάριο ολοκλήρωσης του έργου μέσα στα επόμενα 4 χρόνια», σημείωσε.

Πηγή: agriniopress.gr