Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες: Το σλάλομ Θαλασσίου Σκι στην λίμνη Στράτου

Οι  ΙΙ Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 25 έως και τις 31 Αυγούστου 2019. Σ’ αυτές τις 7 ημέρες και σε 11 διαφορετικά αθλήματα στην άμμο και στο νερό (βόλεϊ, ποδόσφαιρο, χάντμπολ, τένις, πάλη, κολύμβηση, σκι κ.ά.) θα συμμετάσχουν οι 26 χώρες – μέλη της ΔΕΜΑ και θα φιλοξενηθούν περισσότεροι από 2.000 ξένοι αθλητές, συνοδοί και στελέχη Μεσογειακών και Ολυμπιακών Επιτροπών.

Το αγώνισμα Σλάλομ του Θαλάσσιου Σκι, θα πραγματοποιηθεί στη Λίμνη Στράτου. Αυτή η λίμνη είναι το Εθνικό Κέντρο Σκι και η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι – Γουέϊκμπορντ. Σε αυτές τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, οι ελίτ αθλητές της Εθνικής Ομάδας του Θαλάσσιου Σκι εκπαιδεύονται όλο το χρόνο.

Στην λίμνη Στράτου διεξάγονται διεθνή και εθνικά πρωταθλήματα με μεγάλη επιτυχία. Το 1999 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκι Νέων και το 2000, το κορυφαίο γεγονός του αθλήματος, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, διεξήχθησαν εκεί. Στη λίμνη Στράτου, με κατάλληλες παρεμβάσεις, έχουμε τη δυνατότητα ταυτόχρονης εκπαίδευσης τριών κλάδων, στους τρεις ξεχωριστούς αγώνες για θαλάσσιο σκι.

Το Εθνικό Κέντρο Θαλάσσιας Σκι στη Λίμνη Στράτος είναι η πιο πλήρης εγκατάσταση του θαλάσσιου σκι με τις ιδανικές «υδάτινες συνθήκες» θεωρείται ένας από τους καλύτερους τόπους εκπαίδευσης και ανταγωνισμού στην Ευρώπη.

Στο πρόγραμμα των Μεσογειακών Παράκτιων υπάρχουν τρία αγωνίσματα, το σλάλομ, με ένα πέδιλο όπου ο αθλητής είναι δεμένος με έναν ¨ιμάντα ρυμούλκησης¨ σε μηχανοκίνητο σκάφος. Αντίστοιχα, τα tricks, οι λεγόμενες φιγούρες όπου ο αθλητής είναι με ένα πέδιλο που επίσης το τραβά μηχανοκίνητο σκάφος και το wakeboard boat, όπου ο αθλητής φορά μία σανίδα και έλκεται από το σκάφος.

Πηγή: mbgpatras2019.gr

 

Ο γλάρος, ονόματι Πατρέας, αποτελεί την επίσημη μασκότ των ΙΙ Μεσογειακών Αγώνων