Ντεμπούτο στα τελικά του Euro U17 για τον Χρήστο Μπελεβώνη

Έτσι λοιπόν με γκολ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού η Εθνική Ελλάδας Παίδων απέσπασε πολύτιμη ισοπαλία από την διοργανώτρια Ιρλανδία στο εναρκτήριο παιχνίδι της στην τελική φάση του Euro U17.

Mε "χρυσό σκόρερ" τον Αρσενίδη η Εθνική Παίδων πήρε το βαθμό της ισοπαλίας απο την Ιρλανδία στην πρεμιέρα των ομίλων του Euro U17, σώζοντας την… παρτίδα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο νεαρός επιθετικός, που είχε περάσει ως αλλαγή στο 84ο λεπτό ισοφάρισε σε 1-1, διατηρώντας τις ελπίδες της Εθνικής για πρόκριση στην επόμενη φάση ζωντανές.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ του Έβεριτ στο 58′, αλλά οι διεθνείς μας πάλεψαν μέχρι το φινάλε και τελικά κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα στο 95ο!!!

Η Ελλάδα είχε κερδίσει φάουλ στο 94′ της αναμέτρησης. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Νίκος Κεχαγιάς, ζήτησε απ’ όλους τους ποδοσφαιριστές του να προωθηθούν στην επίθεση και το φάουλ να εκτελέσει ο Τζολάκης.

Ο γκολκίπερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος εκτέλεσε με την άμυνα των Ιρλανδών να διώχνει και τους Έλληνες διεθνείς να επαναφέρουν. Εκεί αρχικά ο Ασλανίδης έξω από την περιοχή είχε την ψυχραιμία να δώσει πανέμορφα στον Κοτόπουλο ο οποίος έκανε μια πιρουέτα μπήκε στην περιοχή η μπάλα ανακόπηκε από τους Ιρλανδούς και έφτασε στον Αρσενίδη που πλάσαρε εύστοχα.

Πλέον επικεντρώνουν την προσοχή τους στο ματς με το Βέλγιο στις 6/5, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.

Η σύνθεση της Εθνικής Ελλάδας U17

Τζολάκης, Τσάβος, Παναγιώτου (84′ Ασλανίδης), Παυλίδης, Αβεντισιάν, Καραμπέρης, Σιατούνης (66′ Λιάτσος), Σουρλής (85′ Μπελεβώνης), Καράκουτης (73′ Κωτόπουλος), Γρόσδης (84′ Αρσενίδης), Τζόλης.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Τσεχία – Βέλγιο 1-1

Ιρλανδία – Ελλάδα 1-1

Η βαθμολογία

Τσεχία 1

Βέλγιο 1

Ελλάδα 1

Ιρλανδία 1

Πηγή: talentabout.gr