Ο Ανδρέας Π. Φούκας συμμετείχε σε συναυλία στην Ιταλία

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Ο συμπατριώτης μας μουσικός Ανδρέας Π. Φούκας, συμμετέχοντας ως σολίστ αλλά και ως χορωδός, με την Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, συναυλία με έργα Ελλήνων και Ιταλών Μουσουργών στο Fasano της Ιταλίας!

Πιο συγκεκριμένα, η Χορωδία, η Συμφωνική Ορχήστρα και το Σύνολο Νυκτών Οργάνων, παρουσίασαν στην Αίθουσα ''Amedeo Blonda'' του Ινστιτούτου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης '' "Gaetano Salvemini", μια θεματική βραδιά που σκοπό είχε την ανάδειξη της διαπολιτισμικής παράδοσης των περιοχών Άρτας και της περιοχής Απουλίας.

Στο πρώτο μέρος των εκδηλώσεων ακούστηκαν από την Χορωδία με την συνοδεία συνόλου μουσικών οργάνων, υπό την διεύθυνση του καθηγητή Αντώνη Βερβέρη, χορωδιακά έργα τριών Ελλήνων συνθετών όπως: Νικόλαου Μάτζαρου, Διονυσίου Λαυράγκα, Μάριο Μακιόχι και του Σπυρίδωνα Ξύνδα. Στο δεύτερο μέρος ακούστηκαν έργα των Raffaele Parisini, Νικόλαου Μεταξά Τζάνη, Λαυρέντιου Καμηλιέρη, Αντώνιου Λιβεράλη και Δημήτριου Ανδρώνη.

Ο Ανδρέας Π. Φούκας, σπουδάζει Μονωδία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων (Άρτα), είναι επίσης μουσικός και τραγουδιστής, καθώς και Διευθυντής της Μεικτής Πολυφωνικής Χορωδίας Ενηλίκων " Μελοέσσα" Αγρινίου. Μας δήλωσε τα εξής για την συναυλία που δόθηκε στην Ιταλία:

«Βιώσαμε μια καταπληκτική εμπειρία κατά το ταξίδι μας στην Ιταλία! Παρουσιάσαμε δύο μουσικά προγράμματα ένα με επτανησιακή μουσική με την χορωδία και την μαντολινάτα τμήματος μουσικών σπουδών του πανεπιστημίου Ιωαννίνων υπό την διεύθυνση του Μαέστρου κυρίου Αντώνη Βερβέρη , και ένα πρόγραμμα με έργα ελλήνων και Ιταλών συνθετών με την συμφωνική ορχήστρα και την χορωδία του τμήματος μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υπό την διεύθυνση του κοσμήτορα του τμήματος μας κυρίου Αθανασίου Τρικούπη! Στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκε και τo Quarteto από την όπερα «Francesca da Rimini» του Antonio Liberalli που είχα την τιμή να συμμετέχω ως σολίστ!

Ήταν μια δυνατή εμπειρία που σίγουρα προσθέτει ένα λιθαράκι στην επαγγελματική μας πορεία και αποτελεί ένα σημαντικό σημείο στο βιογραφικό μας!» τόνισε ιδιαιτέρως ο Ανδρέας Π. Φούκας.

Να σημειώσουμε τέλος ότι, η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια του έργου: “HERMES”  - Αποκατάσταση Κληρονομιάς ως πολλαπλασιαστική Πολιτιστική Ενδυνάμωση σε Κοινωνικό πλαίσιο» το οποίο χρηματοδοτείται από το Διασυνοριακό Πρόγραμμα “INTERREG Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020” και υλοποιείται με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας και μετέχουν σε αυτό το Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Υπολογιστικής (Kiclab) του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με έδρα την Άρτα.

Δείτε όλη τη συναυλία της Χορωδίας ΤΜΣ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που δόθηκε στο Ινστιτούτο «G. Salvemini Fasano» της Ιταλίας. Πατήστε τον σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/gaetano.salvemini/videos/462203669395211