Ενημέρωση από τον Ε.Ο.Ε.Δ. Μεσολογγίου, στο Γυμνάσιο Καλυβίων

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Δράση ενημέρωσης πάνω σε θέματα Α' Βοηθειών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14/10 στο Γυμνάσιο Καλυβίων, από μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας & Διάσωσης - Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου, την οποία παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου.

Η ενημέρωση έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου και περιελάμβανε θεωρητική και πρακτική εφαρμογή για τις βασικές Α΄ Βοήθειες, που αφορούν κατάγματα, εγκαύματα, τραύματα, αιμορραγίες, πνιγμονή, καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση-AED (ΚΑΡΠΑ), αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή κ.ά.

Οι μαθητές και οι καθηγητές δείχνοντας ζωηρό ενδιαφέρον παρακολούθησαν για ένα τρίωρο, τρόπους αντιμετώπισης απειλητικών και μη για τη ζωή, περιστατικών.

Ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ –Μεσολογγίου, Διονύσης Τσιρόγλου δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές, τον Διευθυντή κ. Στάθη Πίτσα και τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Καλυβίων Αγρινίου, καθώς και τον Σύλλογο Γυναικών Καλυβίων, για την φιλοξενία και την συνεργασία τους, ώστε να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη δράση. Δεχτήκαμε την πρόσκληση χωρίς δεύτερη σκέψη, για να ενημερώσουμε τους μαθητές για θέματα Α' Βοηθειών. Η αντιμετώπιση κοινών τραυματισμών και ασθενειών αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής, ενώ η γνώση και η σωστή παρέμβαση στην προσφορά των πρώτων βοηθειών μπορεί να αποβεί σωτήρια για τη ζωή ενός συνανθρώπου μας και όχι μόνο.

Ε.Ο.Ε.Δ.  Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

H Eθελοντική Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης - Ε.Ο.Ε.Δ  Ι.Π. Μεσολογγίου ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2007. Εμπνευστής και Ιδρυτής αυτής της προσπάθειας είναι ο Διονύσης Τσιρόγλου, ο οποίος μαζί με μια παρέα νέων ανθρώπων έκανε το ¨όνειρο¨ του πραγματικότητα. Όλοι μαζί οδηγούμενοι από ένα συναίσθημα ανιδιοτέλειας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο, δίχως τυμπανοκρουσίες, μεγάλα λόγια και δίχως να αποσκοπούν σε προσωπικά οφέλη. Από τότε η Ε.Ο.Ε.Δ είναι μια εθελοντική διασωστική και ανθρωπιστική οργάνωση,με πάρα πολλές επιχειρήσεις και αποστολές σε όλη την Ελλάδα.

Η Ε.Ο.Ε.Δ. εκτελεί ένα έργο, μια εργασία, ένα καθήκον, με θέλησή και με μοναδικό κίνητρο ένα συναίσθημα ευθύνης, κοινωνικής αλληλεγγύης και αλτρουισμού. Η Ε.Ο.Ε.Δ από το 2009 είναι ενταγμένη  στα μητρώα της Πολιτικής Προστασίας. Επίσης από το 2013 ανήκει και στα μητρώα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Eθελοντικής Ομάδας Έρευνας & Διάσωσης - Ε.Ο.Ε.Δ  Ι.Π. Μεσολογγίου:

https://www.eoed.gr/