Νίκος Δ. Φαναριώτης: Πολύ επιτυχημένος ο 5ος αγώνας Dragster, στο Αγρίνιο

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Ο συμπατριώτης μας Νίκος Δ. Φαναριώτης μας μεταφέρει τις εμπειρίες του από τον 5ο αγώνα του Πανελληνίου πρωταθλήματος Dragster αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, που συμμετείχε ως Βοηθός Τεχνικός Έφορος και διεξήχθη το τριήμερο 20-22 Οκτωβρίου στην αγωνιστική πίστα «Agrinio Raceway» στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αγρινίου.

Περισσότεροι από 3 χιλιάδες θεατές βρέθηκαν το σαββατοκύριακο στους συγκεκριμένους αγώνες για να δουν από κοντά τις προσπάθειες και τα πολλά ατομικά και αγωνιστικά ρεκόρ των οδηγών, ενώ Νίκος Δ. Φαναριώτης ως Βοηθός Τεχνικός, ήταν μαζί με τους Τεχνικούς Εφόρους, Αλέξανδρο Μαραντζίδη και Ιωάννη Αντωνίνη, έμπειρα στελέχη της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Ο Νίκος μας ανέφερε ότι, έχει ήδη συμπληρώσει τους αγώνες που απαιτούνται για να λάβει την πιστοποίηση και αυτή τη χρονική περίοδο αναμένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έκδοσης της άδειας ως Τεχνικός Έφορος.

Μάλιστα, την πρώτη μέρα υπήρξε και ένα απρόοπτο, όταν αυτοκίνητο που συμμετείχε στο αγωνιστικό πρόγραμμα, τρέχοντας με ταχύτητα 270 χλμ. ανετράπη και βγήκε εκτός πίστας, όμως χάρις στα μέτρα ασφαλείας του διαδρόμου και ο άψογος τεχνικός έλεγχος που είχε γίνει στο όχημα, έσωσαν τον οδηγό που βγήκε σώος και ασφαλής!

Επίσης, ο Βούλγαρος οδηγός Κονσταντίν Ντίνεφ που οδηγούσε ένα AWD Audi, κατέπληξε τους θεατές κάνοντας 6,982/sec με 314 χλμ. έξοδο στην χρονομέτρηση, ένα ρεκόρ που αποτελεί παγκόσμια επίδοση, έχοντας το πιο γρήγορο Audi S2 στην κατηγορία του και το πρώτο τετρακίνητο αμάξι που μπαίνει στα 6αρια στην Ευρώπη!

 

Επίσης, χρόνος 6,823/sec για τον Τυλσίσογλου με μηχανή Hayabusa. Η πιο γρήγορη μοτοσυκλέτα της χώρας μας και η 7η γρηγορότερη Super Street στην Ευρώπη! 

Ο Νίκος Δ. Φαναριώτης μας είπε ότι, ήταν από τους καλύτερους αγώνες Dragster που έχουν γίνει στο Αγρίνιο, με πολλά ρεκόρ από οδηγούς και αναβάτες, ενώ οργανωτικά όλα κύλησαν ομαλά και προπαντός με ασφάλεια.