Με επιτυχία ο 15ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Μιχάλης Κούσης»

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Με σημαντικές επιδόσεις και μεγάλη συμμετοχή αθλητών ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του 15ου Ημιμαραθώνιου Δρόμου στη μνήμη του κορυφαίου μαραθωνοδρόμου Μιχάλη Κούση.

Η εκκίνηση για τον Ημιμαραθώνιο δόθηκε στις 9.30 π.μ. στη Δογρή από τον Δήμαρχο Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου.

Πρώτος, με ρεκόρ αγώνα,  τερμάτισε ο αθλητής του ΓΑΣ Κωνσταντίνος Σταμούλης, με χρόνο 1:08:14. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Νίκος Σταμούλης (ΓΑΣ)  με 1:13:00 και στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Κυρίτσης (ΓΑΣ) με 1:13:07.

Η πρώτη γυναίκα  που τερμάτισε ήταν η Ντενίζ Δημάκη (ΓΑΣ Ιλισος) με 1:23:49, δεύτερη η Βηθλέεμ Σαπίου (Αθηνόδωρος ο Αιγιευς) με 1:29:30 και τρίτη η Μαρία Καλέντζη ( Πανελλήνιος) με 1:33:10.

Στις 10.00 π.μ. δόθηκε η εκκίνηση της διαδρομής του 1 χλμ στην πλατεία Δημοκρατίας από τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Ζαρκαβέλη.

Το Σάββατο, στη διαδρομή των 5χλμ.  νικητής αναδείχθηκε ο Βασίλης Ματσούκας (Πανελλήνιος ΓΣ), δεύτερος ο Σωτήρης Τσώνης(ΓΑΣ) και τρίτος ο Ιωάννης Τζαμάνης (ΠΝΟΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ).

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου έδωσε συγχαρητήρια σε  όλους τους αθλητές για τη συμμετοχή: «Ο 15ος Ημιμαραθώνιος  χάρισε συγκινητικές στιγμές  και μεγάλες αθλητικές επιδόσεις. Οι Αγρινιώτες κάθε χρόνο τιμούμε τον κορυφαίο Αγρινιώτη μαραθωνοδρόμο Μιχάλη Κούση. Φέτος, εκτός από το αγωνιστικό πρόγραμμα, κάναμε τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα παρουσία της οικογένειας Κούση. Συγχαρητήρια σε όλους όσους πήραν μέρος, τα αθλητικά σωματεία της πόλης για την άριστη συνεργασία, την  Τροχαία Αγρινίου, τους εθελοντές και την Ακτίνα του Δήμου Αγρινίου, τον Ιατρικό Σύλλογο, το Σύλλογο Φυσιοθεραπευτών για την προσφορά τους αλλά και τους υποστηρικτές  του Αγώνα».

Διαδρομή των 21 χλμ.

 

Διαδρομή των 5 χλμ.

 

Διαδρομή του 1 χλμ.