Οι μαθητές του Δημοτικού Καλυβίων είπαν τα κάλαντα στο χωριό

Πέμπτη 21  Δεκεμβρίου 2023

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων είπαν σήμερα μαθητές και δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων, όπου με τη συνοδεία μουσικών οργάνων τήρησαν το πατροπαράδοτο έθιμο γυρίζοντας στις γειτονιές του χωριού.

Ήταν μια πολύ ωραία πρωτοβουλία που υλοποίησαν δάσκαλοι και μικροί μαθητές γεμίζοντας το χωριό με παιδικές φωνές και όμορφους ήχους! Με το κλαρίνο, το τουμπερλέκι και τα τρίγωνα, τα παιδιά σκόρπισαν χαρά παντού, θυμίζοντας ότι σε λίγες μέρες φθάνουν τα Χριστούγεννα!

Επισκέφθηκαν σπίτια και μαγαζιά, καθώς και το Κοινοτικό κτίριο όπου εκεί τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, που δήλωσε τα εξής: «Το κοινοτικό γραφείο γέμισε σήμερα χαρούμενες παιδικές φωνές τα παιδιά του δημοτικού σχολείου έψαλλαν τα κάλαντα και ανταλλάξαμε ευχές για τις άγιες μέρες που έρχονται!»

Επίσης, βρέθηκαν και στο Γυμνάσιο Καλυβίων, όπου είπαν τα κάλαντα στο εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές, αλλά και τα Χρόνια Πολλά!

Η όμορφη και αξιέπαινη αυτή δράση είχε σαν στόχο να συγκεντρωθεί ένα ποσό για την ενίσχυση εκδηλώσεων και εκδρομών του Δημοτικού Σχολείου, αλλά και να δείξει μια εξωστρεφή παρουσία της σχολικής κοινότητας προς την τοπική κοινωνία και τους κατοίκους της. Μπράβο στους δραστήριους δάσκαλους για τα ερεθίσματα που δίνουν στα παιδιά…

Ευχές, Χρόνια Πολλά και καλή πρόοδο στους μαθητές, υγεία και ευημερία σε όλους!