Αγρίνιο: Μουσική παράσταση στο Πανεπιστήμιο

Πέμπτη 21  Δεκεμβρίου 2023

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου η μουσικοθεατρική παράσταση «Προσευχές από χώμα κι ανθό…» από το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η εκδήλωση έγινε στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο, ενώ χαιρετισμό απηύθηνε ο κ. Γρηγόρης Μπελιγιάννης, Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Επιστήμης  & Τεχνολογίας Τροφίμων (Αγρίνιο).

Η παράσταση ήταν βασισμένη σε κείμενα, σκηνοθεσία και διδασκαλία χορωδίας, της Ευσταθίας Γρέντζελου και σε μουσική επιμέλεια, του Γιώργου Αθανασόπουλου.

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης συνομιλεί με βυζαντινούς ύμνους, παραδοσιακά παινέματα και τραγούδια, ακουμπώντας μια προσευχή στα χέρια των ανθρώπων και ανασύροντας θύμησες που δίνουν απάντηση για «…κείνο το μεμακρυσμένο φως που κάποιος μπορεί να ανακαλύψει κοιτάζοντας μέσα του…

Συμμετείχαν το Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής της Κ.Ε.Δ. Αγρινίου, η Χορωδία «Ιάμβη», το Μουσικό σύνολο «Ηχώ» η Χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Προσφύγων Ν. Αιτ/νίας  και Χορός Ιεροψαλτών.

Εικαστική σύνθεση αφίσας: Μιχάλης Κότσαρης

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαλέξης