Το Δημοτικό Σχολείο Αγγελοκάστρου στο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αγρινίου

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Επίσκεψη των μαθητών και των εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Αγγελοκάστρου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Αγρινίου "Photopolis", με ξεναγό τον Διευθυντή του σχολείου, Δημήτρη Κούρτη, ο οποίος είναι επίσης ενεργό μέλος της ομάδας Φωτογραφική Ομάδα "Art 8".

Τα παιδιά περιηγήθηκαν στους χώρους της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς όπου φιλοξενούνται οι φωτογραφικές εκθέσεις και έκαναν ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της τέχνης της φωτογραφίας!

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Δημήτρης Κούρτης, το φεστιβάλ φέτος δέχθηκε συμμετοχές από 40 χώρες και προέκρινε έργα από 7 χώρες, προσφέροντας στο κοινό ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της τέχνης της φωτογραφίας. Το Photopolis πλαισιώθηκε από τις εκθέσεις επτά ταλαντούχων Ελλήνων φωτογράφων, οι οποίοι παρουσίασαν ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας, καθώς και έξι ατομικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται στο Μουσείο Καπράλου.

Να αναφερθεί τέλος ότι, το Φεστιβάλ Αγρινίου "Photopolis" λειτουργεί ως μοχλός συσπείρωσης και συνεργασίας πολιτιστικών φορέων και θεσμών, με απώτερο σκοπό τις καλλιτεχνικές συνέργειες και ανταλλαγές. Σε αυτό το πλαίσιο συνεργάζεται με ανθρώπους της φωτογραφικής τέχνης και του κινηματογράφου, πολιτιστικούς φορείς άλλων δήμων καθώς και με άλλα φωτογραφικά φεστιβάλ.

Φωτογραφίες: Photopolis Agrinio Photo Festival