Εκδρομή στην Αθήνα του Φροντιστηρίου "First Choice English"

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Την Κυριακή στις 5 Νοεμβρίου το Φροντιστήριο "First Choice English Language School" διοργάνωσε εκπαιδευτική εκδρομή με προορισμό την Αθήνα. Η συμμετοχή των μαθητών με τις οικογένειές τους από το Αγρίνιο και τα Καλύβια, ήταν μεγάλη καθώς αναχώρησαν δύο λεωφορεία. Μαζί τους ήταν οι Καθηγήτριες Αγγλικών, κυρίες Σάρα Μάξγουελ και Βασιλική Αναστασίου, που είχαν αναλάβει την όλη οργάνωση.

Πρώτος σταθμός ήταν το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου μετά την συνάντηση με τους ξεναγούς, περιηγηθήκαμε στον χώρο σε μια οργανωμένη ξενάγηση. Εκεί οι επισκέπτες θαυμάσαν τα ευρήματα από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και τα εκπληκτικά εκθέματα που κοσμούν τους χώρους του. Το ενδιαφέρον και οι ερωτήσεις των παιδιών έκαναν την ξενάγηση ακόμη πιο συναρπαστική!

Στη συνέχεια, χωρισμένοι σε τρεις ομάδες μαθητές και συνοδοί, κατευθύνθηκαν στην Ακρόπολη όπου απόλαυσαν μια περιήγηση στα ερείπια των αρχαίων ναών, ακούγοντας ιστορίες για τους ήρωες και τους θεούς που ενέπνευσαν κάθε οικοδόμημα, από το Θέατρο του Διονύσου μέχρι το Ναό της Αθηνάς Νίκης, το Ερέχθειο, τα Προπύλαια και φυσικά τον μαγευτικό Παρθενώνα. Ο θαυμασμός και η συγκίνηση καθώς στεκόνταν μπροστά στα επιβλητικά οικοδομήματα  ήταν μεγάλη.

Τελειώνοντας την ξενάγηση είχαν ελεύθερο χρόνο για μια χαλαρή βόλτα στο Σύνταγμα όπου γευμάτισαν και ξεκουράστηκαν. Η αναχώρηση έγινε το απόγευμα μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου θαύμασαν τους Εύζωνες, οι οποίοι στέκονταν αγέρωχοι!

Ήταν ομολογουμένως μια μοναδική εμπειρία για όλους μικρούς και μεγάλους!

Το Κέντρο εκμάθησης γλωσσών First Choice English Language School, θα ήθελε να ευχαριστήσει τους γονείς και τα παιδιά που στήριξαν αυτήν την εξόρμηση γιατί χωρίς την συμμετοχή τους και την θετική τους ενέργεια τίποτα από αυτά δεν θα γινόταν. Οι υπεύθυνες Καθηγήτριες του φροντιστηρίου, Σάρα Μάξγουελ (Sarah Anne Maxwell) και Βασιλική Αναστασίου, ευχαριστούν όλους από καρδιάς και υπόσχονται ότι θα ακολουθήσουν στο μέλλον και άλλες τέτοιες όμορφες πρωτοβουλίες!