Σε έκθεση με οικολογικό θέμα συμμετέχει ο Νίκος Αθ. Αναγνωστόπουλος

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Ο συμπατριώτης μας Νίκος Αθ. Αναγνωστόπουλος συμμετέχει με έργα του φτιαγμένα με σύρμα και πολύ φαντασία, στην Ομαδική Εικαστική 'Έκθεση με τίτλο "Το δέντρο" που φιλοξενείται στο «Free art space - Χώρος Σύγχρονης Τέχνης» στο Δερβένι Κορινθίας, εκδήλωση που άνοιξε τις πύλες της για το κοινό, το περασμένο Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου.

Τα έργα του Καλυβιώτη, Νίκου Αθ. Αναγνωστόπουλου, είναι εμπνευσμένα από τη φύση και τα δέντρα, τα οποία με υπομονή και επιμονή τα συνθέτει από σύρμα, με μια ειδική τεχνική που ονομάζεται συρματογλυπτική και το τελικό αποτέλεσμα εντυπωσιάζει και προκαλεί το ενδιαφέρον του θεατή, με την λεπτομερειακή του απόδοση.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές της έκθεσης «Με απέραντη θλίψη για όσα συμβαίνουν γύρω μας, σαν μια ελάχιστη συμβολή και κραυγή αφύπνισης για την κλιματική κρίση και τις αδιανόητες απώλειες και  καταστροφές που συμβαίνουν, 41 καλλιτέχνες, εικαστικοί, ποιητές και μουσικοί,  χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, συμμετέχουν στην συγκεκριμένη έκθεση με οικολογικά και περιβαλλοντικά μηνύματα .

Η εφημερίδα ΑΞΙΑ NEWS έγραψε επίσης: «…Το δέντρο ήταν μόνο η αφορμή ώστε 41 καλλιτέχνες, εικαστικοί, ποιητές, μουσικοί να ενώσουν το ταλέντο τους και με οδηγό την τέχνη να πλέξουν τις ιδέες τους και να υψώσουν τη φωνή τους σαν μια δέηση ή διαμαρτυρία για τη φύση που κακοποιείται βάναυσα από την ανθρώπινη απληστία και αδιαφορία. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας υπήρξε εντυπωσιακό τόσο όσον αφορά στο απαράμιλλο εικαστικό αποτέλεσμα όσο και για τον προβληματισμό στον οποίο καλεί κάθε φιλότεχνο».

Η Ομαδική Έκθεση «Το δέντρο» θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου, στο Δερβένι Κορινθίας.