Αρκετά επιτυχημένες οι εκδηλώσεις "Δοκίμεια 2023"

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή συλλόγων και πλήθος κόσμου, ολοκληρώθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις "Δοκίμεια 2023", που διοργάνωσαν, ο Δήμος Αγρινίου, η Τοπική Κοινότητα Δοκιμίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δοκιμίου «Η Προόοδος» προς τιμήν της Εορτής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.

Το απόγευμα του Σαββάτου 2 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους το Δοκιμίου, η παρέλαση των Χορευτικών Συλλόγων, καθώς και το πέρασμα των αλόγων, ενώ έγινε στη συνέχεια και επίδειξη των εντυπωσιακών ικανοτήτων τους, από τους αναβάτες του Συλλόγου Σαρακατσαναίων «Σταυραετοί των Αγράφων» εκδηλώσεις που ενθουσίασαν τους θεατές που τις παρακολούθησαν.

Κατόπιν, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου, διεξήχθη το 11ο Φεστιβάλ Χορευτικών με την συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου  Ζευγαρακίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεάπολης «το Παλαιόκαστρο», του Συνδέσμου Συρρακιωτών Ιωαννίνων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Δοκιμίου, και του Συλλόγου Σαρακατσαναίων «Σταυραετοί των Αγράφων». Αναμνηστικά δώρα και πλακέτες δόθηκαν στους εκπροσώπους των συλλόγων από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κα Μαρία Παπαγεωργίου, ενώ ευχαριστίες προς όλους τους συμμετέχοντες εξέφρασε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δοκιμίου «Η Πρόοδος» κα Αρετή Μαμασούλα. Χαιρετισμό απηύθηνε και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου, κ. Γιάννος Φαρμάκης.

Ακολούθησε γλέντι με την παραδοσιακή ορχήστρα Sibe MORIA, ενώ στο τραγούδι ήταν η Ιωάννα Χρυσανθοπούλου.

Να τονίσουμε επίσης ότι, στις φετινές θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις "Δοκίμεια 2023", δόθηκε την Πέμπτη 31 Αυγούστου, θεατρική παράσταση με το έργο «Θηλυκή παγίδα» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παναιτωλίου «Χρ. Καπράλος» σε σκηνοθεσία του Ευάγγελου Βαλμά και ηθοποιούς τους Νίκο Κατσή, Δέσποινα Μαυραγάνη, Νεκταρία Σάκκου, Βαγγέλη Βαλμά, Μαίρη Τσέλιου και ΕλένηΤσιουραντάνη.

Την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, παρουσιάστηκε παιδικά χορευτικά, όπου συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καινουργίου «Οι Θεστιείς», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Αιτωλός», Χορευτικό τμήμα του 16ου Δημοτικού Σχολείου Δήμου Αγρινίου και τα Παιδικά & Εφηβικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Δοκιμίου.

 

11ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ