Ενθουσίασε η Χορωδία Γυναικών Καλυβίων & Σταμνάς, στο 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα το 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου με τη συμμετοχή χορωδιών από διάφορες περιοχές, καθώς επίσης και της Μικτής Χορωδίας Γυναικών Καλυβίων «Άγιος Νικόλαος» & του «Συλλόγου Γυναικών Σταμνάς η «Αγία Αγάθη» που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που παραβρέθηκε στο Κινηματοθέατρο «Άνεσις».

Το Φεστιβάλ, με Πρόεδρο και Καλλιτεχνική Διευθύντρια την κα Χρυσούλα Τασολάμπρου, αποτελεί συνδιοργάνωση του «Πνευματικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγία Σκέπη», της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, του Δήμου Αγρινίου και του Δήμου Θέρμου, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού – ΕΟΤ. Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε ο γνωστός παρουσιαστής Αλέξης Κωστάλας.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, και ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ενώ παρευρέθηκαν επίσης, ο Δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μαρία Παπαγεωργίου, ο Θανάσης Παπαθανάσης, Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου και αρκετοί θεατές.

Τα τραγούδια που απέδωσαν φωνητικά τα μέλη της Μικτής Χορωδίας Γυναικών Καλυβίων & του «Συλλόγου Γυναικών Σταμνάς, ήταν σε στίχους του Χοράρχη κ. Νικόλαου Στρατόπουλου:

1) Στη γειτονιά σου που περνώ

2) Να μ΄αγαπάς όπως κι εγώ

3) Νάταν η αγκαλιά μου θάλασσα

4) Ένας λεβέντης χόρευε

5) Το μικρό μου το χωριό

Κατόπιν, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου έκανε την τιμητική βράβευση προς τους εκπροσώπους της Χορωδίας, ενώ αναμνηστικά δώρα δόθηκαν προς την κα Τασολάμπρου και τον κ. Κωστάλα.

Να αναφέρουμε ότι, το πρόγραμμα της πρώτης μέρας του φεστιβάλ άρχισε με την Χορωδία του Χορωδία «Πνευματικού Πολιτιστικού Συλλόγου η Αγία Σκέπη» Αγρινίου και μαέστρο την κα ΧρυσούλαΤασολάμπρου.

Ακολούθησαν το Φωνητικό σύνολο «Αναίρεση» Ηγουμενίτσας , η Χορωδία Συλλόγου Φίλων Χορωδιακής Μουσικής Θεσσαλονίκης, Χορωδία «Μαϊστράλι» του Κέντρου Λόγου, Τέχνης & Επιστήμης «Αμφιλοχίας Δίοδος», η Νεανική Χορωδία Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής «Εμμέλεια»  Αγρινίου, η Χορωδία Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Φυτειών Ακαρνανικό Φως, το Φωνητικό και Οργανικό σύνολο Ηo΄oponopono – Θεσσαλονίκης και η Χορωδία Φαιάκων Κέρκυρας.

Δείτε το πρόγραμμα που παρουσίασε στο 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών, η Μικτή Χορωδία Γυναικών Καλυβίων & του «Συλλόγου Γυναικών Σταμνάς:

Πατήστε τον σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=jsz_1RfMsIQ

Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου το πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ως εξής:

17:45 Προσέλευση κοινού

18:00 Έναρξη – χαιρετισμοί

18:30 Χορωδία «Λίγεια»  ΓΡΕΒΕΝΩΝ

18:50 Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλίας - ΑΙΓΙΟ

19:20 Φωνητικό Σύνολο «Ηχώ» Ωδείου ΑΜΦΙΣΣΑΣ

19:40 Χορωδία ΕΚΦΡΑΣΗ Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Ψαχνών, Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων 

20:10 Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Καβαλλουρίου ΚΕΡΚΥΡΑΣ

20:30 Χορωδία ΑΝΤΑΜΩΜΑ – ΑΘΗΝΑΣ

21:00 Μικτή Χορωδία ΠΥΡΓΟΥ 

21:30 ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ

21:50 ΧΟΡΩΔΙΑ «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» ΖΑΚΥΝΘΟΥ