Μαθητές του Δημοτικού Καλυβίων, επισκέφθηκαν τοπική Τυροκομική Μονάδα

Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 η Δ' τάξη του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Αγωγής Υγείας "Το γάλα & τα γαλακτοκομικά προϊόντα", επισκέφθηκε την βιοτεχνική μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων "Δ. Γαντζούδη", που εδρεύει στα Καλύβια Αγρινίου.

Η ενημέρωση και η ξενάγηση από την ιδιοκτήτρια κα Δήμητρα Γαντζούδη και τον κ. Σωτήρη Σταμάτη, ήταν λεπτομερής σχετικά με τις εγκαταστάσεις και τον τρόπο λειτουργίας της τυροκομικής μονάδας.

Τα παιδιά περιηγήθηκαν στους χώρους του τυροκομείου και παρακολούθησαν τα στάδια παραγωγής της φέτας. Ενημερώθηκαν επίσης και για τα άλλα είδη που παράγονται (γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, ανθότυρο, μυζήθρα, βούτυρο, τσαλαφούτι, κρέμες, ρυζόγαλο, κ.α.), ενώ ξεναγήθηκαν και στο χώρο παρασκευής γιαουρτιού και ενημερώθηκαν για τα στάδια παραγωγής του.

Η κα Δήμητρα Γαντζούδη πρόσφερε τυροκομικά είδη και ένα πλούσιο πρωινό στους μαθητές/τριες και στους εκπαιδευτικούς στο χώρο του τυροκομείου. Η φιλοξενία και η ξενάγηση υπήρξε υποδειγματική. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές την ευχαριστούμε πολύ!

Η ιστοσελίδα του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων:

https://dim-kalyv-new.ait.sch.gr/