Ο Σύλλογος Γυναικών Καλυβίων διοργανώνει εκδρομή στα Ζαγοροχώρια

Κ. Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Μονοήμερη απόδραση στα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου διοργανώνει το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 ο Σύλλογος Γυναικών Καλυβίων "Δήμητρα" και καλούνται όποιες κυρίες ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν με το προεδρείο του συλλόγου για για να κλείσουν έγκαιρα θέση στο λεωφορείο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η αναχώρηση θα γίνει στις 7.30 το πρωί από την μικρή πλατεία και η πρώτη στάση για καφέ, λίγο έξω από τα Γιάννενα.

Στις 11.15 π.μ. άφιξη στο Μονοδέντρι με θέα το Φαράγγι του Βίκου και επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής, για περίπου 2 ώρες.

Επιστροφή στα Γιάννενα με ελεύθερο πρόγραμμα, φαγητό και επίσκεψη στο νησάκι της Κυρά Φροσύνης, από τις 2.30 μ.μ. έως 7 μ.μ. Κατόπιν αναχώρηση για τα Καλύβια.

Τα Ζαγοροχώρια είναι ένα μαγευτικό μέρος, με ορεινό και εξαιρετικά δύσβατο έδαφος, με απότομες χαράδρες, πυκνά δάση και ατελείωτα βουνά. Το Ζαγόρι διαθέτει δυο Εθνικούς Δρυμούς. Ο ένας περιλαμβάνει τον ποταμό Αώο με το Φαράγγι του Βίκου και ο άλλος η περιοχή της Βάλια Κάλντα.

Τα χωριά ακολουθούν ομοιόμορφη αρχιτεκτονική, χτισμένα γύρω από μια κεντρική πλατεία, με μια μεγάλη εκκλησία, ένα πλάτανο και μια δημόσια κρήνη(βρύση). Πλακόστρωτα δρομάκια και μονοπάτια διασυνδέουν το υπόλοιπο χωριό. Κάθε επιμέρους γειτονιά έχει μια μικρότερη εκκλησία.

Το Ζαγοροχώρια είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα.