Ο ετήσιος χορός του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου

Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Την Παρασκευή 01 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ο ετήσιος χορός του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου που συνδιοργανώσαμε από κοινού με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αγρινίου στο Corali Luxury Resort.

Προσκεκλημένοι, συνάδελφοι, φίλες και φίλοι διασκέδασαν με την ψυχή τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, σε μια βραδιά που μας έφερε όλους πιο κοντά, ξεφεύγοντας για λίγο από την καθημερινότητα.

Στο χορό παρευρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Μαυρομμάτης Αθανάσιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζώης Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας-Ι.Π. Μεσολογγίου κ.Τριβλής Αριστείδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Τσιχριτζής Παναγιώτης, ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Κανάτας Δημήτριος, ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημητρογιάννης Λάμπρος, ο Προέδρος του Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών κ. Ανδριόπουλος Ιωάννης, η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου κα Κολοβού Λαμπρινή, ο Προέδρος του ΙΝΚΑ κ. Λεχουρίτης Γεώργιος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων και Επιχειρηματιών Δήμου Αγρινίου κ. Κωστίκογλου Σωκράτης

Επίσης στον ετήσιο χορό μας τίμησε με την παρουσία του και απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Εξαδάκτυλος Αθανάσιος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να μιλήσει και να γνωρίσει από κοντά του συναδέλφους που ήταν παρόντες.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Αγραφιώτη Γεώργιο και το Δ.Σ. ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην δίκη των 200 γιατρών που κατηγορούνται για την μη ηλεκτρονική συνταγογράφηση στο νοσοκομείο Αγρινίου, την στιγμή που το νοσοκομείο δεν διέθετε ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης και δήλωσε ότι θα είναι δίπλα στους συναδέλφους και θα προσέλθει σαν μάρτυρας στη δίκη, όποτε αυτή γίνει. «Βρίσκομαι σήμερα μαζί σας για δυο λόγους. Καίτοι η στιγμή είναι χαρούμενη δεν είναι ευχάριστη. Κι αυτό γιατί στο Αγρίνιο συμβαίνει ένα ανοσιούργημα. Διακόσιοι συνάδελφοι του νοσοκομείου Αγρινίου βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης, άδικα των αδίκων. Ο δεύτερος λόγος είναι αυτή η χρονική στιγμή συμπίπτει με κάτι πολύ σπουδαίο για τον ιατρικό κόσμο. Είναι  η ώρα που η βία  κατά των γιατρών ψηφίστηκε να αντιμετωπίζεται με ένα διαφορετικό τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι ένα φαινόμενο που είναι άκρως προβληματικό θα παταχθεί», ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Το Σαββατοκύριακο ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Εξαδάκτυλος Αθανάσιος πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους επιστημονικών συλλόγων, φορείς και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης στην πόλη του Αγρινίου. Το Σάββατο το πρωί, στη συνάντηση του με την με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας-Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου κ. Σερασκέρη Μιχαήλ, παρουσία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου, μαζί με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Αγραφιώτη Γεώργιο, τον Αντιπρόεδρο κ. Σταμάτη Παναγιώτη ,τον Γενικό Γραμματέα κ. Ρώσσα Χαράλαμπο και τον τέως Πρόεδρο κ. Παπαθανάση Παντελή, αφού άκουσε από τον Διοικητή και τα μέλη της διοίκησης όλες τις προσπάθειες που γίνονται για την καλυτέρευση του συνθηκών στο Νοσοκομείο Αγρινίου, στο πρώτο πράγμα που αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά ήταν η άδικη κατηγορία που έχει προσαχθεί σε 200 συναδέλφους γιατρούς και επεσήμανε πως όπου κι αν βρίσκεται στις 5 Δεκεμβρίου θα είναι παρών, ώστε να στηρίξει τους συναδέλφους.

Κατόπιν έκανε ένα σύντομο πέρασμα από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όπου συνομίλησε με νέους ειδικευόμενους γιατρούς.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους μαζί με τις οικογένειές τους, καθώς και όλους τους φίλους που παραβρέθηκαν στο χορό στηρίζοντας με την παρουσία τους τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά.