ΔΕΥΑ Αγρινίου: Εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης στην Ε.Ο. Δοκιμίου – Καλυβίων

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Ξεκίνησαν ήδη από την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, οι πρώτες εργασίες επί της επαρχιακής οδού, Δοκιμίου – Καλυβίων που αφορούν την αντικατάσταση του προβληματικού δικτύου ύδρευσης από το Δοκίμι έως τα Καλύβια, συμπεριλαμβανομένων των οικισμών Πλατάνου και Αγίου Γεωργίου, έργο που υλοποιείται από Τεχνική Εταιρεία που έχει υπογράψει την σχετική σύμβαση με τη ΔΕΥΑ Αγρινίου.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο της ΔΕΥΑΑ υπό τον τίτλο: «Κατασκευή αγωγών και διατάξεων ελέγχου και μετρήσεων διαρροών δικτύων ύδρευσης» προϋπολογισμού 1.239.000,00 ευρώ (€) προκειμένου να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των  διακοπών του κεντρικού δικτύου ύδρευσης της Μακρυνείας και του Αράκυνθου, ενώ προβλέπεται επίσης να αναβαθμιστεί του δίκτυο ύδρευσης στην Ε.Ο. Δοκιμίου – Καλυβίων.

Συγκεκριμένα, θα κατασκευαστούν 14.020 μέτρα νέου δικτύου ύδρευσης, προκειμένου να  αντικατασταθούν προβληματικά κομμάτια που εμφανίζουν επαναλαμβανόμενες βλάβες, αλλά και να κατασκευαστούν νέα δίκτυα ύδρευσης για την αντιμετώπιση των αναγκών των κατοίκων και των νοικοκυριών.