Υποστράτηγος Δημ. Κουτσιαύτης: Ο ανώτατος αξιωματικός με τις διακρίσεις και την αγάπη στον τόπο του

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

O Υποστράτηγος Δημήτρης Κουτσιαύτης, είναι ανώτατος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού που υπηρετεί στο Σώμα των Διαβιβάσεων και στο Γενικό Επιτελείο Στρατού τα τελευταία χρόνια. Ο Υποστράτηγος Δημήτρης Κουτσιαύτης είναι παντρεμένος με τη δασκάλα  Αλεξάνδρα Κ. Χόντου, από τον οικισμό Αγίου Γεωργίου Καλυβίων, με την οποία έχουν αποκτήσει δυο παιδιά.

Ο ίδιος είναι, παιδί μιας απλής οικογένειας της περιοχής του Καινούργιου Αγρινίου, αποφοίτησε από την Στρατιωτική Σχολή των Ευελπίδων το 1985, αφού προηγουμένως ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Επαγγελματικό Λύκειο του Αγρινίου. Παρακολούθησε στρατιωτικά σχολεία, έχοντας συνεχή εκπαίδευση και πρόοδο. Η πατρίδα τον τίμησε με μετάλλια, ανώτερα παράσημα και διακρίσεις για την προσφορά του.

Έχει καταγράψει μια λαμπρή σταδιοδρομία που επιβεβαιώνεται μέσα από την ευδόκιμη θητεία του σε ανώτατες επιτελικές θέσεις.  Αγαπάει την γενέθλια γη κι  έδειχνε άοκνο και έντονο ενδιαφέρον για τους συμπατριώτες του, που πάντα στήριζε.

Έχει ακόμη μια έντονη κοινωνική παρουσία όπου ξεχωρίζει για την ανιδιοτέλεια και την αξιοπρέπεια του χαρακτήρα του.

Αληθινός ευπατρίδης τίμησε τη στολή του έντιμου Ελληνα αξιωματικού. Πάνω απ’ όλα ξεχωρίζει για το υψηλό φρόνημα, το ήθος και την ανθρωπιά που τον διακρίνει. Οι Αγρινιώτες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται υπερήφανοι για τον συντοπίτη τους στρατιωτικό με την σπουδαία σταδιοδρομία. Εύχονται ακόμη, στις επερχόμενες κρίσεις στο στράτευμα, η πατρίδα αναγνωρίζουσα την προσφορά του, να τον προάγει σε ανώτερο κλιμάκιο της στρατιωτικής ιεραρχίας.

Κείμενο του Σπύρου Αδάμη, εκπαιδευτικού και συμμαθητού του Δ. Κουτσιάφτη