Οι εκδηλώσεις του «3ου Φεστιβάλ Πορτοκαλιού» στα Καλύβια

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 9 & 10 Δεκεμβρίου στα Καλύβια, το 3ο Φεστιβάλ Πορτοκαλιού σε συνεργασία του δήμου Αγρινίου με την Κοινότητα Καλυβίων και τους τοπικούς πολιτιστικούς φορείς.

Στις σημερινές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου, Κώστας Καλαντζής, Μαρία Παπαγεωργίου, Πάνος Μαρνέζος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου, Γιάννος Φαρμάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών, Μαίρη Ζαπαντιώτη, καθώς και πολλοί κάτοικοι των Καλυβίων.

Πιο συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στο κτίριο της Κοινότητας έγινε η δράση ¨Πορτοκαλο -παιχνιδίσματα¨ με την συμμετοχή παιδιών που δημιούργησαν χειροτεχνίες, ζωγράφισαν, παρασκεύασαν εδέσματα πορτοκαλιού και έκαναν διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι.

Σήμερα Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στην πλατεία Καλυβίων η Χορωδία Καλυβίων «Άγιος Νικόλαος» ερμήνευσε γνωστά τραγούδια υπό τη μουσική διεύθυνση του Χοράρχη, Νικόλαου  Στρατόπουλου, ενώ ακολούθως έγινε παρουσίαση χορών από το Παιδικό, Εφηβικό και το τμήμα Ενηλίκων της Χορευτικής Ομάδας Καλυβίων «Άγιος Νικόλαος».

Επίσης, στο χώρο υπήρχαν τραπέζια με τοπικά εδέσματα, με βάση το πορτοκάλι, που είχαν παρασκευάσει κυρίες του Σύλλογου Γυναικών Καλυβίων «Η Δήμητρα» και διανεμήθηκαν στους κατοίκους και τους επισκέπτες της εκδήλωσης.