Κ. Πιστιόλας: Συνάντηση με τους υποψηφίους του συνδυασμού του

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Συνάντηση με τους υποψηφίους του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά», στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Παράταξης Κώστας Πιστιόλας το βράδυ της Κυριακής (22/10).

Ο Κώστας Πιστιόλας τούς ευχαρίστησε για την παρουσία τους στο ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού και τον αγώνα που έδωσαν, ενώ παράλληλα έδωσε το στίγμα της αντιπολιτευτικής στρατηγικής που θα ακολουθήσει στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω μία - μία και έναν-έναν για τον καταπληκτικό αγώνα που δώσατε, για το πάθος που δείξατε για την τολμηρή αλλαγή που εξακολουθούμε να πιστεύουμε  ότι έχει μεγάλη ανάγκη ο δήμος μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Πιστιόλας, για να προσθέσει: «Αυτό που κάναμε μέσα σε 60 μέρες ήταν ένας άθλος και στηρίχτηκε σε εσάς».

«Είδαμε επικεφαλής αντιπολιτευτικών παρατάξεων να ξεχνούν ποιος ήταν ο δήμαρχος και να επιτίθενται σε εμάς»

«Ήταν 60 συγκλονιστικές ημέρες που απέδειξαν πόσες αστείρευτες δυνάμεις έχει ο τόπος μας, αλλά και το πόσο μπορεί, τοξικές δυνάμεις, να δηλητηριάσουν το κλίμα σε μια κοινωνία»¸ είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά» και εξήγησε στη συνέχεια:

«Το παλιό ακόμα αντιστέκεται, ειδικά όταν το βοηθά το τοξικό. Επιστρατεύτηκε κάθε νοσηρή φαντασία. Είδαμε επικεφαλής αντιπολιτευτικών παρατάξεων να ξεχνούν ποιος ήταν ο δήμαρχος και να επιτίθενται σε εμάς με ό, τι ψέμα μπορεί να συλλάβει ανθρώπινος νους. Προφανώς και ενέκριναν το έργο της δημοτικής αρχής. Κατηγορήσανε με τις εμμονές τους την υγιέστατη και αξιοπρεπέστατη επιχειρηματική δράση».

Δεν δίστασε, μάλιστα, να αναφερθεί σε όσα ακούστηκαν προεκλογικά, λέγοντας:

«Ο Πιστιόλας θέλει να γεμίσει ανεμογεννήτριες τον δήμο, λέγανε. Ποιες ανεμογεννήτριες; Ούτε ξέρανε για το τι μιλούσαν, σε τι αναφέρονταν. Μόνο ανυπόστατα ψεύδη και αποκυήματα νοσηρής φαντασίας, διότι επιχειρούσαν να στρώσουν το χαλί για ένα δεύτερο γύρο στον οποίο θα δικαιολογούσαν για μια ακόμη φορά τις επιλογές τους».

«Ψέματα, λάσπη και αθλιότητες. Έτσι πορεύτηκε ο τόπος στην προεκλογική περίοδο»

«Τα ίδια και χειρότερα από την άλλη πλευρά», ανέφερε στη συνέχεια ο Κώστας Πιστιόλας και διευκρίνισε:

«Θυμάστε όλοι την πρωτοφανή αθλιότητα και μεθόδευση μόλις μια μέρα μετά την κατάθεση των ψηφοδελτίων με τον υποτιθέμενο εκβιασμό σε εργαζόμενη. Θυμάστε όλοι νωρίτερα τις απίστευτες πιέσεις που ασκήθηκαν σε πολλούς από εσάς να μη συμπορευτούμε μαζί. Ψέματα, λάσπη και αθλιότητες. Έτσι δυστυχώς πορεύτηκε ο τόπος στην προεκλογική περίοδο. Εμείς δεν ασχοληθήκαμε, ενώ θα μπορούσαμε, ούτε με σκάφη, ούτε με κυπριακές εταιρίες πολυτελών διαμερισμάτων. Δεν προβήκαμε ποτέ σε εκβιασμούς, ούτε σε χρηματισμούς για να εξασφαλίσουμε ψήφους.

Όσον αφορά στα όσα εκτυλίχθηκαν την Κυριακή των εκλογών έξω από αρκετά εκλογικά τμήματα, έως και συλλήψεις, τι να πει κανείς, μόνο απογοήτευση…».

«Εμείς πορευτήκαμε με ένα πολιτικό πολιτισμό για τον οποίο είμαστε υπερήφανοι, γιατί αυτή είναι η παρακαταθήκη μας, γιατί αυτοί είμαστε και δυστυχώς… αυτοί είναι», είπε στη συνέχεια ο Κώστας Πιστιόλας.

«Θα τους στεναχωρήσω, θα είμαι και θα είμαστε εδώ για να σηκωθεί ο πήχης ψηλά για τον τόπο μας».

«Βέβαια οι φαιδρότητες συνεχίστηκαν και μετεκλογικά. Από το ότι ‘’φτιάχνω βαλίτσες να φύγω’’ μέχρι ότι το ξενοδοχείο πουλήθηκε. Απίστευτα πράγματα ή ευσεβείς πόθοι!», τόνισε ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά», για να διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση:

«Θέλω να τους πω λοιπόν σήμερα από εδώ ότι θα τους στεναχωρήσω! Είμαι εδώ, θα είμαι εδώ και μαζί με όλες και όλους εσάς και δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε να σηκωθεί ο πήχης ψηλά για τον τόπο μας, μακριά από τοξικότητα, πολιτικούς βούρκους και όλα αυτά που θέλουν καθηλωμένο τον τόπο μας».

Κάνοντας μια αναδρομή στην πορεία των 60 ημερών από τη στιγμή που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μέχρι την κάλπη της Κυριακής 8ης Οκτωβρίου, ο κ. Πιστιόλας ανέφερε τα εξής:

«Καταφέραμε να καταρτίσουμε ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο μέσα σε ένα ασφυκτικό χρονικό και πολιτικό πλαίσιο. Καταθέσαμε πρώτοι απ’ όλους τις προτάσεις μας. Καταφέραμε να κινητοποιήσουμε τις παραγωγικές και υγιείς δυνάμεις του τόπου μας. Ο χρόνος είναι σίγουρα μια βασική αιτία που δεν ολοκληρώθηκε ο άθλος αυτός. Χρειαζόμασταν χρόνο για να μιλήσουμε με τους συνδημότες μας, να τους πείσουμε, να ξεδιπλώσουμε τα επιχειρήματα μας».

«Κάποιοι είχαν πιο σημαντικά θέματα από τους κοριούς και τις παρακολουθήσεις»

Παράλληλα, έδωσε το «έναυσμα» της δυναμικής αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάνοντας παράλληλα αναφορά και στην υπόθεση στη ΔΕΥΑ Αγρινίου:

«Ο λαός του Αγρίνιου μας τίμησε και θα τον τιμήσουμε και εμείς με τη σειρά μας. Θα είμαι, θα είμαστε δυναμικά παρόντες στο δημοτικό συμβούλιο.

Δεν θα επιτρέψουμε να πέσει τίποτα κάτω, δεν θα επιτρέψουμε να περνά η νοσηρότητα και να εμποτίζει το δημοτικό τοπίο.

Γιατί ήδη μετεκλογικά αποκαλύπτεται το βάθος της νοσηρότητας. Παρακολουθεί η κοινωνία άφωνη τα όσα αποκαλύφτηκαν για υποκλοπές εντός υπηρεσιών του δήμου.

Άφωνοι βέβαια είναι και κάποιοι από τους δημοσιολογούντες της πλατείας. Είχαν πιο σημαντικά θέματα από τους κοριούς και τις παρακολουθήσεις... Να εφευρίσκουν αθλιότητες για το τι θα κάνει ο Πιστιόλας μετά τις εκλογές! Παλαιοκομματική τακτική! Αποσπούμε την κοινή γνώμη από τα σημαντικά τεκταινόμενα και για πολλοστή φορά ρίχνουμε λάσπη.

Τα ερωτήματα είναι εδώ όμως. Ποιος παρακολουθούσε και γιατί. Τι το ενδιαφέρον έλεγαν μεταξύ τους; Ο δήμαρχος της πόλης έχει να πει κάτι για αυτό που έχει συμβεί;

Η κοινωνία απαιτεί να μάθει την αλήθεια και να μην κουκουλωθεί τίποτα, απαιτεί να ξεριζωθεί αυτή η νοσηρότητα και εμείς δεν θα σιωπήσουμε!».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Κώστας Πιστιόλας δεσμεύτηκε πως «θα είμαστε εδώ, θα είμαστε παντού με αδιαπραγμάτευτη, αταλάντευτη πίστη ότι ο τόπος μας μπορεί πολλά περισσότερα και με αισιοδοξία ότι αυτή η Παράταξη μπορεί και θα γίνει η επόμενη δημοτική αρχή.

Δεν θα αφήσουμε τον δήμο να γίνει ξέφραγο αμπέλι και παραμάγαζο. Θα είμαστε εκεί να τους αποκαλύπτουμε, αλλά παράλληλα θα αγκαλιάσουμε όλες και όλους τους συνδημότες μας που δεν μας ψήφισαν, γιατί αυτό είναι το χρέος μας. Σας καλώ, λοιπόν, σε μια νέα αφετηρία, να πάμε μαζί σε αυτό το ταξίδι. Προχωράμε δυνατά για να πάμε το Αγρίνιο μπροστά».