Το Δημοτικό Καλυβίων επισκέφθηκε το Εργαστήρι "Παναγία Ελεούσα"

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων επισκέφτηκαν το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως για νέους ανθρώπους με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες "Παναγία Ελεούσα" στο Αγρίνιο.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το σπουδαίο έργο που επιτελείται εκεί, σ' ένα εγχείρημα τολμηρό και μεγαλεπήβολο που κατάφερε με αγώνες να ευαισθητοποιήσει τις τοπικές κοινωνίες του νομού μας σε θέματα αναπηρίας, να μετατρέψει το στίγμα, την καχυποψία και τον αποκλεισμό σε αποδοχή, εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη, σύμφωνα με τα λόγια της Προέδρου του Εργαστηρίου κας Διονυσίας Σαμαντά.

Οι μαθητές/τριες έμαθαν να μη φοβούνται την αναπηρία και τη διαφορετικότητα, να ευαισθητοποιηθούν και να μεταδώσουν το μήνυμα της αποδοχής για ένα κόσμο συμπεριληπτικό, με αξίες, ισότητα και σεβασμό στο συνάνθρωπο.

Ευχαριστούμε πολύ το Διευθυντή, κ. Δημήτρη Χειμαριώτη, το προσωπικό και όλους τους μαθητευόμενους για τη σπουδαία εμπειρία που μας χάρισαν.

Επισκεφθείτε τον διαδικτυακό τόπο του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων:

https://dim-kalyv-new.ait.sch.gr/index.php