Ευχές πολιτικών για το Δεκαπενταύγουστο

Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

Μηνύματα και ευχές για τη σημερινή εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, απευθύνουν οι πολιτικοί παράγοντες της τοπικής Αυτοδιοίκησης  του νομού μας. Πιο συγκεκριμένα:

Στο μήνυμά του για τον Δεκαπενταύγουστο, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφέρει τα εξής:

«Ο φετινός Δεκαπενταύγουστος για πολλούς συμπολίτες μας δεν θα είναι χαρούμενος και ανέμελος. Η σκέψη και η καρδιά μας είναι σε αυτούς. Και στην ελληνική γη που πληγώθηκε από τις μεγάλες πυρκαγιές.

Όμως, εκεί βρίσκεται πια και η μεγάλη μας προτεραιότητα. Με ενότητα και δουλειά, μα πάνω απ’ όλα με αγάπη για τον τόπο μας, θα τον φτιάξουμε και πάλι όπως πριν και ακόμα καλύτερο.

Η Παναγιά, Υπέρμαχος Στρατηγός και Μητέρα όλων, ας είναι στο πλευρό μας και στο πλευρό όλης της Ελλάδας. Χρόνια πολλά στην πατρίδα και τους ανθρώπους της». 

 

Οι ευχές του Δημάρχου Αγρινίου, Γιώργου Παπαναστασίου:

«Ες Σέ μόνην λπίζω, ες Σέ μόνην καυχμαι καί πί Σέ θαρρν κατέφυγον...»

Η Χάρη της Παναγίας ας γεμίσει ελπίδα και πίστη τις ψυχές των συνανθρώπων μας που δοκιμάστηκαν. Και όλοι εμείς, ας βρούμε τη δύναμη, να σταθούμε στο πλευρό τους ανακουφίζοντας τις πληγές. Χρόνια Πολλά με υγεία και την ευλογία της Μεγαλόχαρης.

 

Οι ευχές της Χριστίνας Σταρακά, επικεφαλής του συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς»:

Δεκαπενταύγουστος.

Το Πάσχα του καλοκαιριού, όπως πολύ εύστοχα λέει ο λαός μας. Τιμάμε την κοίμηση της Θεοτόκου, την Μητέρα όλων μας.

Ας ευχηθούμε όλοι μας ο φετινός Δεκαπενταύγουστος να είναι μια ευκαιρία ουσιαστικής λατρείας, παράκλησης και μεσιτείας προς την Υπεραγία Θεοτόκο, μιας και όλοι μας το έχουμε ανάγκη τόσο προσωπικά όσο και εθνικά, ώστε να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τις επιδημιολογικές, οικονομικές και εθνικές κρίσεις!

Αυτό το καλοκαίρι είναι κάπως διαφορετικό: Δεκάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές, την πανδημία και τις επιπτώσεις της.

Σε όλους αυτούς στέλνουμε μήνυμα αγάπης, συμπαράστασης και αλληλεγγύης.

Εύχομαι σε όλους τους συνδημότες μου αλλά και σε όλο τον κόσμο, Χρόνια Πολλά για τη μεγάλη αυτή μέρα της Ορθοδοξίας και ιδιαίτερα στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες”.