Καλυβιώτισσες της ομογένειας στόλισαν τον Επιτάφιο στο Χάρισμπεργκ

Ο στολισμός του Επιταφίου ξεκίνησε μετά την Ιερή Ακολουθία της Σταύρωσης του Κυρίου, αργά το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης και ολοκληρώθηκε τις πρωινές ώρες της Μεγάλης Παρασκευής ενώ συμμετείχαν όπως αναφέραμε, η Χριστίνα Ψιλογιαννοπούλου -Λαμνάτου, οι κόρες της Παντελία Λαμνάτου και Βίκυ Μυλωνοπούλου, η αδερφή της, Νίκη Ψιλογιαννοπούλου-Μόκα, η συγχωριανή μας Γεωργία Αντωνοπούλου, που βοήθησαν σημαντικά μαζί με άλλες κυρίες.

Να αναφέρουμε ότι, την Μεγάλη Παρασκευή τα παιδάκια της Ελληνικής Κοινότητας, συμμετέχουν σε ποικίλες δραστηριότητες που σχετίζονται με την θρησκευτική διάσταση των δρώμενων της Μεγάλης Εβδομάδας και το Πάσχα!

Η οικογένεια Φώτη Λαμνάτου και Χριστίνας Ψιλογιαννοπούλου στο πασχαλινό μήνυμά τους αναφέρουν τα εξής:

«Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους, από  το Camp Hill, της Πενσυλβάνια.

Φέτος είχαμε την τιμή να στολίσουμε για μια ακόμη χρόνια τον Επιτάφιο της ενορίας μας, Αγία Τριάδα, (Holy Trinity Greek Orthodox Church). Τον στολισμό του Επιταφίου είχε αναλάβει η οικογένειά μας και μαζί με την βοήθεια άλλων γυναικών τα καταφέραμε και φτιάξαμε έναν πανέμορφο Επιτάφιο.

Ευχόμαστε του χρόνου να είμαστε στην Ελλάδα και να στολίσουμε τον επιτάφιο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, στα Καλύβια! Χρόνια πολλά σε όλους και το Φως της Αναστάσεως να μας φωτίζει!

Η Ελληνική Κοινότητα του Χάρισμπεργκ απαριθμεί περισσότερες από 700 οικογένειες και κάθε χρόνο αναβιώνουν τα ελληνικά και ορθόδοξα έθιμα,  όπου συμμετέχουν με πολύ ενθουσιασμό, ενώ συγκεντρώνουν χρήματα και πραγματοποιούν διάφορες εκδηλώσεις που τους ενώνουν ακόμη περισσότερο…

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά, σε όλους τους ομογενείς μας, απανταχού της γης!

 

Η οικογένεια Φώτη Λαμνάτου και Χριστίνας Ψιλογιαννοπούλου με τις κόρες τους Ελευθερία, Παντελία και Βίκυ