Αναξιοποίητο το παλιό σχολείο στον Πλάτανο Καλυβίων

Τον Μάρτιο του 2011 το σχολείο του οικισμού Πλατάνου κυρίως λόγω έλλειψης μαθητών, συγχωνεύτηκε με το Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων και από τότε αφέθηκε αναξιοποίητο…

Σήμερα το κτίριο έχει μετατραπεί σε απλή αποθήκη με πεταμένα βιβλία στις αίθουσες, φθαρμένα και σκονισμένα έπιπλα, χαλασμένα εποπτικά μέσα που όσο ήταν εν λειτουργία το σχολείο χρησίμευαν στον δάσκαλο για να διδάσκει τα παιδιά…

Πάντως σήμερα από όσο γνωρίζουμε για αυτό το σχολικό κτίριο, δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο άμεσης αξιοποίησής του προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, όμως ίσως με κάποια συντήρηση του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου, μπορεί να καταστεί χρήσιμο και λειτουργικό …

Από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου Καλυβίων που βρίσκεται ακόμη στον ¨αέρα¨ (dim-andreas-panagopoulos.blogspot.com) παραθέτουμε ένα μικρό κείμενο που γράφτηκε τον Φεβρουάριο του 2010:

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

ΣΧΟΛΙΚΗ ΖΩΗ...

Το σχολείο διοργανώνει κάθε χρόνο στο κλείσιμο της σχολικής χρονιάς μια μεγάλη ανοικτή εκδήλωση σε συνεργασία με τους κατοίκους του χωριού που την ονομάζει "ΜΙΚΡΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ". Γίνεται στην αυλή του σχολείου όπου προσφέρεται φαγητό και συνοδεύεται με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα: με παραδοσιακούς χορούς, έντεχνο τραγούδι και ομιλίες. Παράλληλα οργανώνεται έκθεση λαογραφικού υλικού από την ζωή των κατοίκων.

Παρότι ο αριθμός των μαθητών είναι μικρός, έχουν πραγματοποιηθεί εκδρομές στα Ιωάννινα, στη Λευκάδα και στα Καλάβρυτα, με την συνοδεία των γονέων. Επιπλέον γιορτάζονται κανονικά οι εθνικές επέτειοι 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου, η γιορτή των Χριστουγέννων αλλά και οι Απόκριες.

Το δημοτικό σχολείο "ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ" είναι μονοθέσιο και βρίσκεται στον οικισμό Πλάτανος Καλυβιών του Δήμου Αγρινίου.

Εφαρμόζοντας εγκύκλιο του 2008, το σχολείο πήρε το όνομα του ανθρώπου που δώρισε το οικόπεδο για να χτισθεί. Μονοθέσιο Σχολείο ¨ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ"(παλαιός δήμαρχος Αγρινίου).