Καλύβια: Τα έθιμα του γάμου, στην εκπομπή “Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση”

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Το έθιμο της προετοιμασίας του παραδοσιακού γάμου με τα τραγούδια, τα εδέσματα, τον γιούκο και τα προικιά, παρουσίασε σήμερα ο Σύλλογος Γυναικών Καλυβίων Αγρινίου "Δήμητρα", στην εκπομπή της τηλεόρασης του ALPHA, «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση».

Σε απ΄ ευθείας μετάδοση, από το κτίριο της Κοινότητας Καλυβίων, όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη και φίλοι του Συλλόγου Γυναικών του χωριού μας, η Πρόεδρος κα Μ. Ζαπαντιώτη, μίλησε με τον γνωστό τηλεπαρουσιαστή Νίκο Μάνεση, για το έθιμο του γάμου και πρόβαλε τη μικρή λαογραφική έκθεση με τα παλιά αντικείμενα.

Στη συνέχεια, ο συγχωριανός μας τραγουδιστής Ανδρέας Π. Φούκας, μαζί με μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών, είπαν μερικά παραδοσιακά τραγούδια. Έπαιξαν οι μουσικοί, ο Γιάννης Κοτρώτσος στο κλαρίνο, ο Κώστας Φουρλίγκας στην κιθάρα και ο Άγγελος Κοτρώτσος, στα κρουστά.

¨Πιστός¨ στο ραντεβού του και αυτή τη σεζόν, ο Νίκος Μάνεσης  και το «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» προβάλλεται κάθε σάββατοκύριακο το πρωί, από τον ALPHA. Σκοπός της εκπομπής είναι η ενημέρωση και η ψυχαγωγία του τηλεθεατή.