Εκδήλωση για τα εσπεριδοειδή, στα Καλύβια

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Στο Κοινοτικό Κατάστημα Καλυβίων διεξήχθη σήμερα εκδήλωση, με αξιόλογους ομιλητές, στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Πορτοκαλιού, που είχε ως θέμα: «Η αξία και η προσφορά των εσπεριδοειδών στη ζωή και στην οικονομία. Προβληματισμός για το μέλλον του προϊόντος».

Οι ομιλητές που συμμετείχαν ήταν οι:

- Θεόδωρος Βασιλόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης

- Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, Βοηθός Περιφερειάρχη, Υπεύθυνος για θέματα Π.Α.Α.

- Γεώργιος Κοντογιάννης, Γεωπόνος, Περιφερειακός Σύμβουλος

- Γεωργία Κολοβού, Π.Ε. Γεωπόνος, Προϊσταμένη τμήματος ΠΑΑ της ΔΑΟΚ Π.Ε. Αιτωλ/νίας

- Ιωάννα Τριάντη, Π.Ε. Γεωπόνο – Προϊσταμένη Τμήματος – Ποιοτικού και Φυτοϋγιειονομικού Ελέγχου, της ΔΑΟΚ Π.Ε. Αιτωλ/νίας.

- Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων Αγρινίου, Δημήτρης Αναστασίου. 

Συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα που αφορούσαν την οργάνωση παραγωγής των εσπεριδοειδών, την αναγκαιότητα δημιουργίας ομάδων παραγωγών για την επίτευξη της μείωσης του κόστους παραγωγής, αλλά επισημάνθηκαν και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να υπάρξει εξωστρέφεια και καλύτερη προώθηση του προϊόντος στις αγορές.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κοινοτικού Καταστήματος Καλυβίων, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου Κ. Καλαντζής, Μαρία Παπαγεωργίου και Κ. Ζώης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ν. Καζαντζής, ο βουλευτής Αιτωλ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Βαρεμένος, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε Αιτ/νίας, Σαβ. Βλάχος, η πολιτευτής της ΝΔ, Γ. Μπόκα, ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ Καλυβίων, Κ. Ζαπαντιώτης, αγρότες-παραγωγοί και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής. 

Να θυμίσουμε ότι, ο Δήμος Αγρινίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Κοινότητα Καλυβίων, διοργανώνουν το φετινό «2ο  Φεστιβάλ Πορτοκαλιού» στα Καλύβια.