Καλύβια: Η γιορτή στο εξωκλήσι του Αϊ Γιώργη

Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Εορτάστηκε και φέτος, με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια ο Άγιος Γεώργιος στο ομώνυμο εξωκλήσι που βρίσκεται λίγο έξω από τα Καλύβια, όπου το πρωί τελέστηκαν η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία μετ΄Αρτοκλασίας, παρουσία πολλών πιστών και καβαλάρηδων.

Πολλοί συγχωριανοί μας και επισκέπτες, τίμησαν την γιορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και όπως κάθε χρόνο στο χωριό μας, οι πιστοί  προσήλθαν να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα του και άναψαν ένα κερί για να τους προστατεύει και να τους χαρίζει υγεία…

Επίσης αναβάτες με τα άλογά τους τηρώντας το έθιμο, ήρθαν στο εξωκλήσι και ζήτησαν την ευλογία του αγίου, ενώ έκαναν αρκετές φορές την διαδρομή περιμετρικά του μικρού ναού.

Στο τέλος, προσφέρθηκαν σε όλους γλυκίσματα και αναψυκτικά, από τον Σύλλογο Γυναικών Καλυβίων «Η Δήμητρα».

Δυστυχώς η έλλειψη χώρου παρκαρίσματος στο σημείο, δυσκόλεψε την κίνηση πεζών, οχημάτων και αλόγων, ενώ η στενότητα και η προσβασιμότητα των χωμάτινων δρόμων που οδηγούν στο ναό, θα πρέπει κάποια στιγμή να βελτιωθεί.

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά στις Γεωργίες και τους Γιώργηδες για την ονομαστική τους εορτή και σε όλους τους συγχωριανούς μας!