Πες την άποψή σου για τις πολιτιστικές δραστηριότητες στον Δήμο Αγρινίου

Η CulturePolis ανακοινώνει τη νέα έρευνά για τους πολίτες «Οι Πολίτες για τον Πολιτισμό_CitizenTalks» δίνοντας το λόγο στους πολίτες και ζητάει τη γνώμη σου για την πολιτιστική δραστηριότητα στον Δήμο όπου ανήκεις και όχι μόνο.

Μπορείτε να συμμετάσχετε στην έρευνα και να πείτε την άποψή σας στο θέμα και σε ότι αφορά τον δήμο Αγρινίου.

H αστική μη κερδοσκοπική εταιρία (α.μ.κ.ε) CulturePolis σε συνεργασία με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διεξήγαγε για πρώτη φορά στην Ελλάδα πανελλαδική διαδικτυακή έρευνα για την «Πολιτιστική Στρατηγική των Ελληνικών Πόλεων» μέσω ερωτηματολογίων.

Η έρευνα αυτή αφορούσε στα πολιτιστικά χαρακτηριστικά και προοπτικές κάθε Δήμου, τις ανάγκες του για πολιτιστική ανάπτυξη καθώς και την αυτο-αξιολόγηση της πολιτιστικής στρατηγικής του χρησιμοποιώντας το πρότυπο Agenda for Culture 21 του Ο.Η.Ε. Ειδικά για την αυτο-αξιολόγηση η έρευνα επαναλήφθηκε και το 2017 για σύγκριση αποτελεσμάτων – βλ. Σύνοψη των ευρημάτων της έρευνας 2016-7

Από την έρευνα προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα και μεταξύ άλλων και μια έλλειψη από τους Δήμους της χρήσης ερευνών για την σφυγμομέτρηση της γνώμης των πολιτών αλλά και για την επίλυση προβλημάτων στους Δήμους τους.

Ο λόγος στους Πολίτες

Στα πλαίσια του εκδημοκρατισμού του πολιτισμού, της συμμετοχικότητας των πολιτών μέσω των νέων τεχνολογιών καθώς και της συνέχειας του ερευνητικού έργου της CulturePolis, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, η CulturePolis ανακοινώνει την νέα πανελλήνια διαδικτυακή έρευνα “Οι Πολίτες για τον Πολιτισμό_CitizenTalks” δίνοντας το λόγο στους πολίτες, που αποτελούν την καρδιά των ελληνικών πόλεων.

«Οι Πολίτες για τον Πολιτισμό_CitizenTalks» 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScOho3lQ_eG1jh5lxFzgQ0y_z3rAUkJ92I8ighG7Zwbgb_ahQ/viewform