Αίτημα για επείγουσες συντηρήσεις στο κτίριο του Γυμνασίου Καλυβίων

ΚΑΛΥΒΙΑ 18/05/2018 Αριθ. πρωτ. ΔΥ

ΠΡΟΣ: ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Θ Ε Μ Α: «Εργασίες συντήρησης κτιριακών εγκαταστάσεων»

Σε συνέχεια προηγούμενων εγγράφων μας που ποτέ δεν έφεραν αποτέλεσμα, σας ενημερώνουμε ότι στο κτίριο του Γυμνασίου Καλυβίων, υπάρχει  επιτακτική ανάγκη συντήρησης. Το κτίριο ουσιαστικά δεν έχει συντηρηθεί από κατασκευής.

Ειδικότερα πρέπει να γίνουν:

1. Αντικατάσταση κλαπέντος αλεξικέραυνου

2. Ανακαίνιση-ανακατασκευή τουαλετών μαθητών. (Αντικατάσταση σπασμένων πλακιδίων καζανακίων τουαλετών) 

3. Συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων:

- Στεγανοποίηση  εξωτερικών σημείων για αντιμετώπιση προβλημάτων υγρασίας (ξύσιμο, βάψιμο με μονωτικά υλικά….).

Το πρόβλημα με την υγρασία είναι έντονο και δημιουργεί προβλήματα στο κτίριο. Ήδη κομμάτια μπετόν αποκολλούνται και πέφτουν με κίνδυνο πρόκλησης σωματικών βλαβών.

- Βάψιμο εξωτερικών – εσωτερικών σημείων κτιρίου (αντιμετώπιση φθορών υγρασίας).

Κομμάτια τοίχων παρουσιάζουν εικόνα απαράδεκτη για σχολείο

- Αντικατάσταση λάστιχων στήριξης τζαμιών στα παράθυρα

- Διαγραμμίσεις αθλητικών εγκαταστάσεων-γηπέδων

- Επισκευή εξωτερικών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων (Λάμπες, μπράτσα εξωτερικών προβολέων…). Έχουν απομονωθεί βέβαια από τη κεντρική ηλεκτρική εγκατάσταση αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος.

Κατά το διάστημα του καλοκαιριού ήρθαμε νωρίς σε επαφή τηλεφωνική και προσωπική με την τεχνική υπηρεσία (έγινε και αυτοψία) χωρίς να υπάρξει τελικό αποτέλεσμα.

Κρίνουμε απαραίτητα τουλάχιστον τα παραπάνω  για συντήρηση του κτιρίου και την αποφυγή ατυχημάτων.

 

Να επισημάνουμε ότι, σε προηγούμενο έγγραφο - αίτημα του Γυμνασίου Καλυβίων, από τον περασμένο Νοέμβριο, ζητούνταν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου η εγκατάσταση νέου αλεξικέραυνου στο κτίριο, μιας και το προηγούμενο είχε κλαπεί. Δείτε τι αναφέρει το σχετικό έγγραφο:

ΚΑΛΥΒΙΑ : 22/11/2017 Αριθ. πρωτ.188

ΘΕΜΑ:  «Αίτημα για τοποθέτηση αλεξικέραυνου».

Με την ανάληψη υπηρεσίας μου τον Αύγουστο του 2017 διαπίστωσα ότι στο κτίριο του Γυμνασίου Καλυβίων  δεν υπάρχει αλεξικέραυνο. Στην διαπίστωσή μου αυτή ο απερχόμενος Δ/ντής με ενημέρωσε ότι η απουσία του αλεξικέραυνου οφείλεται στην κλοπή των χάλκινων συρμάτων από αγνώστους.

Επειδή ο χώρος του Γυμνασίου είναι κατάφυτος με δένδρα μεγάλου ύψους, ο κίνδυνος κεραυνών είναι μεγάλος, σας παρακαλώ να εγκαταστήσετε όσο είναι δυνατόν γρήγορα το αλεξικέραυνο για να μην έχουμε δυσάρεστα συμβάντα ή και σοβαρά ατυχήματα.

Επίσης, για να μη γίνει νέα κλοπή υλικών, σας προτείνω να χρησιμοποιηθεί , αν είναι δυνατόν, μέταλλο διαφορετικό του χαλκού, με μικρότερη αξία. Π.χ. αλουμίνιο.

Ο Διευθυντής

Πίτσας Ευστάθιος