Πλούσια σε δράσεις η Θεματική Εβδομάδα στο Γυμνάσιο Καλυβίων

1. Διατροφή και ποιότητα ζωής

2. Έμφυλες ταυτότητες

3. Πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων

4. Κυκλοφοριακή αγωγή και οδική ασφάλεια.

Οι μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών ενημερώθηκαν για τη στάση της κοινωνίας απέναντι στις παραπάνω ενότητες, τα προβλήματα,  τις συνέπειες αλλά και τις προοπτικές επίλυσής τους, με τη χρήση εποπτικών μέσων (φωτογραφικό υλικό, βίντεο κ.λπ).

Επίσης στο θέμα  «Κυκλοφοριακή αγωγή και οδική ασφάλεια» ο εκπαιδευτικός – μηχανολόγος κος Γιώργος Καραπιπέρης έκανε διάλεξη για τα ατυχήματα-δυστυχήματα στους δρόμους ,τη συμπεριφορά των οδηγών, την υποχρεωτική χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους. Η διάλεξη έγινε την Πέμπτη 17/05/2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου και υπήρξε εποικοδομητική συζήτηση με του μαθητές.

Ακόμη την Τετάρτη 16/05/2018 οι μαθητές της Γ΄ τάξης μετέβησαν στο 1ο  και 2ο  ΕΠΑΛ Αγρινίου για να ενημερωθούν από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων αυτών για την λειτουργία των  ΕΠΑΛ, ώστε να αποφασίσουν τον τύπο του Λυκείου που θα φοιτήσουν την επόμενη σχολική χρονιά. Οι μαθητές των άλλων τάξεων μετέβησαν στο Εμιλέον για αθλητικές δραστηριότητες.

Την Παρασκευή 18/05/2018 και στο θέμα «Διατροφή και ποιότητα ζωής» οι μαθητές περιτριγύρισαν το χωριό μας εφοδιασμένοι γάντια και σακούλες και μάζεψαν όσα πεταμένα σκουπίδια βρήκαν.

Παρόλο που το χωριό μας βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο καθαριότητας η συμμετοχή των μαθητών σε τέτοιου είδους δράσεις τους ευαισθητοποιεί και τους δημιουργεί την πεποίθηση ότι κάθε κοινόχρηστος χώρος είναι του κάθε ενός και οφείλει  να τον διατηρεί καθαρό.

Ελπίζουμε το επόμενο σχολικό έτος να εμπλουτίσουμε περισσότερο την θεματική μας εβδομάδα με περισσότερες δράσεις.

Επίσκεψη των μαθητών στο 1ο  και 2ο  ΕΠΑΛ Αγρινίου

 

Περιβαλλοντικές δράσεις και καθαριότητες σε κοινόχρηστους χώρους του χωριού μας, από εκπαιδευτικούς και μαθητές του Γυμνασίου