Χειροκροτήθηκε από το κοινό η θεατρική παράσταση του Γυμνασίου Καλυβίων

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Ευστάθιος Πίτσας, ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, τους καθηγητές και τους μαθητές που εργάστηκαν με ζήλο για την δημιουργία της παράστασης και ανέφερε ότι, τα πολιτιστικά σχολικά προγράμματα πρέπει να συνεχιστούν, να ενδυναμωθούν και να υποστηριχθούν ακόμη περισσότερο.    

Ήταν μια καταπληκτική προσπάθεια, υπό την σκηνοθετική επιμέλεια της καθηγήτριας κας  Γεωργίας Κολοκύθα και από τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην προετοιμασία της παράστασης, Ηλία Γοργολίτσα και Γεωργία Βορριά για τα σκηνικά και τις κατασκευές,  την Αθανασία Παπαπαναγιώτου για την επιμέλεια των κοστουμιών, τους μαθητές της καλλιτεχνικής ομάδας που βοήθησαν στην προετοιμασία των σκηνικών, αλλά και τους μαθητές-ηθοποιούς που έπαιξαν πειστικά τους ρόλους τους, σκορπώντας το γέλιο στο κοινό με τους σπαρταριστούς διαλόγους, αποδίδοντας με τον καλύτερο τρόπο το κείμενο του θεατρικού έργου του Χρ. Γιαννακόπουλου.

Η παράσταση ήταν ενταγμένη στα πλαίσια του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου, την διοργάνωση του οποίου είχαν ο Δήμοs Αγρινίου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιαs Εκπαίδευσηs νομού Αιτωλοακαρνανίας, ενώ συμμετείχαν 27 σχολικές θεατρικές ομάδες.

Την παράσταση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων,  η Αντιδήμαρχος  Αγρινίου κα Μ. Παπαγεωργίου, ο κ. Κ. Κούστας, εκπαιδευτικός και Περιφερειακός Σύμβουλος,  ο αιδεσιμότατος Θ. Αθανασόπουλος, ο κ. Ρένος Χριστοδουλίδης, υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας Εκπαίδευσης, ο κ. Απ. Βετσόπουλος, Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων, οι πρώην διευθυντές του Γυμνασίου Καλυβίων κ.κ. Π. Βάρρας και Χαρ. Μπαρτζώκης, ο τέως Γυμνασιάρχης κ. Κων. Αναγνωστόπουλος, το Εκπαιδευτικό προσωπικό και τα παιδιά από την Ημερήσια Φροντίδα «Το Χαμόγελο του Παιδιού, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Καλυβίων, μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Γυναικών Καλυβίων, διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί κ.α.

Να πούμε επίσης ότι, σήμερα Σάββατο στις 11.00 το πρωί θα ολοκληρωθεί το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου με την απονομή  των αναμνηστικών διπλωμάτων, στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.