Το Γυμνάσιο Καλυβίων πανέτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές

Έχει γίνει η προμήθεια μασκών και αντισηπτικών υγρών για χρήση από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, υλικά που διέθεσε  ο δήμος Αγρινίου, αλλά και από αγορά που έγινε από το ταμείο του Γυμνασίου. Όπως μας ανέφερε ο κ. Πίτσας υπάρχει υπερεπάρκεια πετρελαίου για τη θέρμανση των αιθουσών, μιας και διανύουμε ακόμη χειμωνιάτικες μέρες.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, με έμφαση στον εξαερισμό των εσωτερικών χώρων, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τα παράθυρα των αιθουσών θα πρέπει να ανοίγουν πλήρως τουλάχιστον για 5 λεπτά ανά 20λεπτο, ή μία φορά κατά τη διάρκεια της 45λεπτης ώρας διδασκαλίας, με απώτερο σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του ιού SARS CoV-2.

Όμως κατά τη διάρκεια της διακοπής λόγω μέτρων, στο κτίριο του Γυμνασίου, παρατηρήθηκαν φθορές που έγιναν στα μεταλλικά κιγκλιδώματα του κυλικείου, τα οποία αφαίρεσαν άγνωστοι δράστες και αντικαστάθηκαν άμεσα, όπως και σπασμένα τζάμια στην πίσω πόρτα του σχολείου.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου σκέφτεται τρόπους ώστε να υπάρχει επιτήρηση (π.χ. κάμερες) και φύλαξη του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου, κατά τις νυχτερινές ώρες κυρίως, ώστε να προστατευθεί η δημόσια περιουσία.

Ακόμη, ο κ. Πίτσας εξέφρασε τον προβληματισμό και την ανησυχία του για φαινόμενα προσέλευσης νεαρών ατόμων κατά τις νυχτερινές ώρες στον προαύλιο χώρο, ο οποίος δεν φωτίζεται σχεδόν καθόλου, διότι πολλοί από τους εξωτερικούς λαμπτήρες δεν λειτουργούν εδώ και αρκετό καιρό. Στόχος της διεύθυνσης του σχολείου είναι σε συννενόηση με την τοπική Κοινότητα και το δήμο, να συντηρηθούν οι λαμπτήρες και να επαναλειτουργήσει ο υπαίθριος φωτισμός.

Την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του σχολείου και κατά τις πρώτες δύο ώρες του ωρολόγιου προγράμματος θα γίνει υπενθύμιση όλων των μέτρων πρόληψης και αποφυγής της διασποράς του COVID-19, όπως αυτά αναφέρονται στις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις Λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων και στις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Για τη μετακίνησή τους οι μαθητές του Γυμνασίου θα έχουν μαζί τους πάγια βεβαίωση η οποία θα χορηγείται από τον Διευθυντή του Σχολείου. Υποχρέωση αποστολής sms στο 13033 με τον αριθμό 4 έχουν μόνο οι γονείς, εφόσον συνοδεύουν τα παιδιά τους από και προς το σχολείο.

Τέλος να σημειώσουμε ότι, τεχνικό συνεργείο από τον δήμο Αγρινίου αρκετές μέρες πριν, κατέγραψε τις διαστάσεις και τα μέτρα για την καλωδίωση που θα απαιτηθεί για να λειτουργήσει  το σύστημα αντικεραυνικής προστασίας, όταν προσεχώς θα γίνει η εγκατάστασή του.